ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΓΓ του ΟΗΕ: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη - Καταγγέλλει άνιση διανομή εμβολίων

ΓΓ του ΟΗΕ: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη - Καταγγέλλει άνιση διανομή εμβολίων

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Τετάρτη ότι η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα μπορούσε να παραταθεί περαιτέρω λόγω της «σκανδαλώδους και άνισης» διανομής των εμβολίων.

Ο κορωνοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 6.011.769 ανθρώπους από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους από Covid με 961.935, ακολουθεί η Βραζιλία με 652.829 και η Ινδία με 515.355. Λαμβάνοντας υπόψη την υπερβολική θνησιμότητα που συνδέεται με τον Covid, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός θανάτων θα μπορούσε να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.

Σε μια άλλη εξέλιξη η Αυστρία αναστέλλει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για όλους τους ενήλικες ανακοινώνοντας ότι η πανδημία δεν εγκυμονεί πλέον τον ίδιο κίνδυνο, λίγες εβδομάδες αφότου έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υιοθέτησε τέτοιο νόμο.

Εξάλλου η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ δήλωσε ότι τα υποχρεωτικά τεστ ολόκληρου του πληθυσμού δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα. Το Χονγκ Κονγκ καταγράφει μεγάλο αριθμό θανάτων και κρουσμάτων και εντείνονται οι φόβοι ανάμεσα στον πληθυσμό για ένα νέο αυστηρό lockdown.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top