ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βάζουν «φρένο» στις συζητήσεις για χαλαρώσεις – «Σφραγίζουν» αποφάσεις για τέταρτη δόση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Βάζουν «φρένο» στις συζητήσεις για χαλαρώσεις – «Σφραγίζουν» αποφάσεις για τέταρτη δόση

Δεν θα συζητηθούν νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στην επόμενη συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ), όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Η καθιερωμένη σύσκεψη της ΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, στις 16:00, κατά την οποία θα αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα που καταγράφονται σε Κύπρο και τον διεθνή χώρο, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, κατά τη σύσκεψη θα γίνει αξιολόγηση της μέχρι στιγμής επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου, ενώ θα τεθούν επί τάπητος εισηγήσεις, σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι ειδικοί δεν έχουν καταθέσει οποιαδήποτε εισήγηση στον Υπουργό Υγείας για νέες χαλαρώσεις, αφού όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, θεωρούν ότι είναι σχετικά νωρίς για να γίνουν άλλες αλλαγές, αφού οι τελευταίες εφαρμόστηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα σύσκεψη Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση

Εξάλλου, την ίδια μέρα, θα συνεδριάσει και η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών, υπό τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, με θέμα τη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένους.

Όπως αναφέρει έγκυρη πηγή, το θέμα θα συζητηθεί και στη ΣΕΕ, η οποία ωστόσο, θα αναμένει τις αποφάσεις της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, με το Υπουργικό Συμβούλιο να συνεδριάζει την Τετάρτη στην απουσία του.

Ωστόσο, η εισήγηση για συμπερίληψη των μαθητών νηπιαγωγείων στο σχέδιο test to stay, θα οδηγηθεί στη συνεδρία του Υπουργικού από τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top