ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αδειάζουν» οι τσέπες των καταναλωτών - Πού θα δούμε νέες αυξήσεις - «Δεν θα μείνει τίποτα που δεν θα πάει πάνω»

«Αδειάζουν» οι τσέπες των καταναλωτών - Πού θα δούμε νέες αυξήσεις - «Δεν θα μείνει τίποτα που δεν θα πάει πάνω»

Ενημερωτική επιστολή σε φούρνους και αρτοποιεία έστειλαν προμηθευτές σημειώνοντας ότι θα υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις σε κρεατικά και άλλα προϊόντα.

του Αντώνη Αδάμου

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline o Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αρτοποιών Λάκης Σαββίδης, στους φούρνους υπάρχουν πλέον και ψησταριές που επηρεάζονται από τις αυξήσεις στα κρέατα. Συγκεκριμένα, από αύριο 15/3 θα προμηθεύονται τα κοτόπουλα με αύξηση 25% και το χοιρινό 10%. Παράλληλα υπάρχει αύξηση 69% στο αραβοσιτέλαιο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ψωμιού.

«Η τιμή των διαφόρων αλευριών παραμένει σταθερή λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν στους μύλους, τουλάχιστον μέχρι τέλος Απριλίου. Αυξήσεις υπάρχουν και στα τυροκομικά προϊόντα. Στο παρόν στάδιο σταθερή παραμένει η τιμή του χαλλουμιού καθώς υπάρχει σημαντικό απόθεμα», υπέδειξε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ThemaOnline, «δεν θα μείνει τίποτα που δεν θα πάει πάνω η τιμή του», επισημαίνοντας ότι ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι οι αυξήσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, τα αρτοποιεία υποφέρουν ακόμη από την πανδημία, καθώς έχουν χάσει πέραν του 25% του τζίρου τους λόγω της κατάργησης της τελευταίας βραδινής βάρδιας.

Ερωτηθείς πότε θα δουν οι καταναλωτές τις ανάλογες αυξήσεις στο τελικό προϊόν, ο κ. Σαββίδης απάντησε πως θα χρειαστεί ενδεχομένως από μερικές μέρες μέχρι μία εβδομάδα για να προσαρμοστούν οι τιμές.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι υπάρχουν αποθέματα πρώτων υλών για την παραγωγή ψωμιού και δεν υπάρχει στο παρόν στάδιο κίνδυνος για οποιεσδήποτε ελλείψεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top