ΔΙΕΘΝΗ

Μπόρις Τζόνσον: «Τρομερό λάθος» της Δύσης που δεν τιμώρησε τον Πούτιν για την Κριμαία

Μπόρις Τζόνσον: «Τρομερό λάθος» της Δύσης που δεν τιμώρησε τον Πούτιν για την Κριμαία

Η Δύση έκανε ένα «τρομερό λάθος» συνεχίζοντας να βασίζεται στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά από την εισβολή στην Κριμαία το 2014, αναφέρει σε άρθρο του για την Daily Telegraph ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Ο Ρώσος ηγέτης είχε διαπράξει μια βίαιη επίθεση και είχε καταλάβει ένα τεράστιο κομμάτι μιας κυρίαρχης χώρας και εμείς τον αφήσαμε να τη γλιτώσει», γράφει ο κ. Τζόνσον.

Επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποιεί την παροχή ενέργειας ως μέσο «εκβιασμού», σημειώνει στη συνέχεια ότι η Δύση δεν μπορεί να συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Προτρέπει σε απαγόρευση εισαγωγής ρωσικών υδρογονανθράκων ώστε να πληγεί οικονομικά το καθεστώς Πούτιν, καθώς η Ρωσία «παράγει πολύ λίγα άλλα πράγματα που ο υπόλοιπο κόσμος θέλει να αγοράσει».

Αν και παραδέχεται ότι αυτή η απαγόρευση θα προκαλέσει μια «επώδυνη» περίοδο προσαρμογής για τη Δύση, ο Βρετανός Πρωθυπουργός τονίζει: «Όσο η Δύση είναι οικονομικά εξαρτημένη από τον Πούτιν, θα κάνει ό,τι μπορεί για να εκμεταλλευτεί αυτή την εξάρτηση. Και για αυτό η εξάρτηση αυτή πρέπει τώρα να τερματιστεί - και θα τερματιστεί».

Ο κ. Τζόνσον αναμένεται εντός της εβδομάδας να ταξιδέψει στο Ριάντ για συνάντηση με τον διάδοχο πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε μια προσπάθεια να πείσει τις χώρες του Κόλπου να αποδεσμεύσουν αποθέματα πετρελαίου ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω αυξήσεις τιμών.

Για τον ίδιο λόγο το βράδυ της Δευτέρας ο Μπόρις Τζόνσον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, συμφώνησαν να συνεργήσουν «για τη βελτίωση της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top