ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μόνο αστυνομικίνες σε υποθέσεις βιασμών – Η απόφαση της Αστυνομίας μετά τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Μόνο αστυνομικίνες σε υποθέσεις βιασμών – Η απόφαση της Αστυνομίας μετά τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Αλλαγές έφερε στην Αστυνομία Κύπρου η πολύκροτη υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της.

Η νεαρή αρχικά είχε καταδικαστεί για ψευδή καταγγελία, ωστόσο το Εφετείο την αθώωσε αναφέροντας ότι υπήρξαν προβλήματα στους χειρισμούς της Αστυνομίας στην εν λόγω υπόθεση την οποία διερεύνησε άνδρας λοχίας. Αυτό ήταν αρκετό για να επιφέρει προβληματισμούς και άμεση αντίδραση από την Αστυνομία αλλάζοντας τους τρόπους που θα χειρίζονται τις τόσο ευαίσθητες υποθέσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του “Φ” μετά την υπόθεση της 19χρονης η νέα πρακτική της Αστυνομίας είναι όπως τις υποθέσεις βιασμού να διερευνούν μόνο γυναίκες. Για τη λειτουργία της εν λόγω πρακτικής οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε νέα αστυνομική διάταξη με γυναίκες που βρίσκονται στο κλιμάκιο βίας στην οικογένεια στα Τμήματα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων, οι οποίες μετά από ειδική εκπαίδευση θα είναι έτοιμες να χειριστούν τις υποθέσεις βιασμού.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ξεκαθάρισε ότι κατάθεση από το θύμα θα λαμβάνει μέλος της Αστυνομίας του ιδίου φύλου ξεκαθαρίζοντας ότι τα άτομα 14 ετών και κάτω θα δίνουν την κατάθεση τους οπτικογραφημένη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται μετά από καταγγελία βιασμού, το θύμα υποβάλλεται σε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο χώρος που διαπράχθηκε το έγκλημα αποκλείεται για περαιτέρω έρευνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top