Μόνο αστυνομικίνες σε υποθέσεις βιασμών – Η απόφαση της Αστυνομίας μετά τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Μόνο αστυνομικίνες σε υποθέσεις βιασμών – Η απόφαση της Αστυνομίας μετά τον ομαδικό βιασμό 19χρονης

Αλλαγές έφερε στην Αστυνομία Κύπρου η πολύκροτη υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της.

Η νεαρή αρχικά είχε καταδικαστεί για ψευδή καταγγελία, ωστόσο το Εφετείο την αθώωσε αναφέροντας ότι υπήρξαν προβλήματα στους χειρισμούς της Αστυνομίας στην εν λόγω υπόθεση την οποία διερεύνησε άνδρας λοχίας. Αυτό ήταν αρκετό για να επιφέρει προβληματισμούς και άμεση αντίδραση από την Αστυνομία αλλάζοντας τους τρόπους που θα χειρίζονται τις τόσο ευαίσθητες υποθέσεις.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του “Φ” μετά την υπόθεση της 19χρονης η νέα πρακτική της Αστυνομίας είναι όπως τις υποθέσεις βιασμού να διερευνούν μόνο γυναίκες. Για τη λειτουργία της εν λόγω πρακτικής οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε νέα αστυνομική διάταξη με γυναίκες που βρίσκονται στο κλιμάκιο βίας στην οικογένεια στα Τμήματα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων, οι οποίες μετά από ειδική εκπαίδευση θα είναι έτοιμες να χειριστούν τις υποθέσεις βιασμού.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ξεκαθάρισε ότι κατάθεση από το θύμα θα λαμβάνει μέλος της Αστυνομίας του ιδίου φύλου ξεκαθαρίζοντας ότι τα άτομα 14 ετών και κάτω θα δίνουν την κατάθεση τους οπτικογραφημένη. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται μετά από καταγγελία βιασμού, το θύμα υποβάλλεται σε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ο χώρος που διαπράχθηκε το έγκλημα αποκλείεται για περαιτέρω έρευνες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.