Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό σχέδια χορηγιών για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων - «Το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί»

Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό σχέδια χορηγιών για ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων - «Το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί»

Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό δυο σχέδια σχέδια χορηγιών του Υπουργείου Ενέργειας για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων.

Το πρώτο σχέδιο είναι ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί για τέτοια σχέδια και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση κτηριών και επιχειρήσεων, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου, μετά το πέρας του Υπουργικού.

«Είναι ένα σημαντικό σχέδιο γιατί δίνει τη δυνατότητα για μέγιστο ποσό χορηγίας 300 χιλιάδων ευρώ, ανά εταιρεία, και καλύπτει μέχρι 40% των επιλέξιμων δαπανών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ καλύπτονται επίσης και οι μη κερδοσκοπικοί οργανώσιμοί με επιδότηση μέχρι 60%», είπε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο σχέδιο, έχει να κάνει με την ενθάρρυνση της ενεργειακής αναβάθμισης από αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Είναι σχέδιο των 9 εκατομμυρίων και εκεί θα επιχορηγείται μέγιστο ύψος χορηγίας 700 χιλιάδων ευρώ και ελάχιστο ύψος 10 χιλιάδων ευρώ και παρέχονται οικονομικά κίνητρα για μετατροπή δημοσίων κτηρίων σε κτήρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας και βέβαια την επένδυση σε ΑΠΕ, σε φωτοβολταϊκά, σε εξοικονόμηση ενέργειας και άλλες υποδομές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο για τα τοπικά κτήρια αλλά και την κοινότητα ή τον δήμο ευρύτερα», δήλωσε η κ. Πηλείδου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE