ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαρίστησε Αβέρωφ για τη στήριξη ο Ουκρανός Πρέσβης - «Είμαστε ευγνώμονες προς την Κυπριακή Δημοκρατία»

Ευχαρίστησε Αβέρωφ για τη στήριξη ο Ουκρανός Πρέσβης - «Είμαστε ευγνώμονες προς την Κυπριακή Δημοκρατία»

Την ευγνωμοσύνη του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τους Κύπριους για την αλληλεγγύη και τη στήριξη προς την Ουκρανία και τον λαό της, εξέφρασε σήμερα ο Ουκρανός Πρέσβης στη Λευκωσία Ruslan Nimchynskyi, ο οποίος μαζί με τους Πρέσβεις της Τσεχίας και της Πολωνίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Nimchynskyi είπε πως είναι εξαιρετικά ευγνώμων για την υποστήριξη προς την Ουκρανία, η οποία μάχεται για την ανεξαρτησία της για τη δημοκρατία.
 
«Εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αφήσει τη ζωή τους για την αυριανή επιτυχημένη Ευρώπη. Είμαστε ευγνώμονες προς την Κυπριακή Δημοκρατία, στους πάρα πολλούς Κύπριους για την αλληλεγγύη και ότι έχουν σταθεί δίπλα μας αυτές τις δύσκολες ώρες. Καλούμε τους Κύπριους φίλους μας να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και να μας στηρίξουν στις προσδοκίες μας να ενταχθούμε στην ΕΕ, συμφώνως με το άρθρο 49 να γίνει δεκτή η Ουκρανία στην ΕΕ και είμαι σίγουρος προς αυτό θα αποτελέσει επίδειξη αλληλεγγύης και ενότητας προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος πολεμά για την Ευρώπη, που επιδεικνύει πως είμαστε μέρος της Ευρώπης», είπε.
 
«Πάντα ήμασταν μέρος της Ευρώπης και θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε την Ευρώπη πιο δυνατή και πιο εύπορη», κατέληξε ο Ουκρανός Πρέσβης.
 
Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνάντηση, είπε πως οι ηγέτες της Σλοβενίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας ήταν οι πρώτοι ηγέτες χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέφτηκαν το Κίεβο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και σημείωσε πως ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε τη συμπαράσταση της Κύπρου στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, εξήρε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία.
 
Παράλληλα, κατέληξε, ενημέρωσε και τον Πρέσβη της Ουκρανίας για τη στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού στο αίτημα της χώρας του για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top