ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στην ΕΣΚ η Κυβέρνηση: «Απαγόρευση εισόδου στο Προεδρικό δεν υπήρξε ποτέ»

Απαντά στην ΕΣΚ η Κυβέρνηση: «Απαγόρευση εισόδου στο Προεδρικό δεν υπήρξε ποτέ»

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, η οποία εκδόθηκε σήμερα μετά από συνάντηση που είχε χθες με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, επιθυμώ να επισημάνω τα ακόλουθα:

Α. Πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΚ στην οποία συζητήθηκαν δημιουργικά τρόποι περαιτέρω βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ των δημοσιογράφων και της Προεδρίας.

Β. Έκπληξη προκαλεί ωστόσο η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΚ η οποία εκδόθηκε την επομένη και στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά «τερματισμό της πρακτικής απαγόρευσης εισόδου στο Προεδρικό όταν πραγματοποιούνται σημαντικού ενδιαφέροντος συσκέψεις».

Απαγόρευση εισόδου στο Προεδρικό δεν υπήρξε ποτέ. Υπήρξαν για ένα διάστημα περιορισμοί λόγω της πανδημίας, οι οποίοι ήταν πάντοτε ανάλογοι με εκείνους που επέβαλλαν τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίζονταν.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ακόμη και αυτοί οι περιορισμοί έχουν αρθεί εδώ και περίπου δύο μήνες. Οι δεκάδες δημοσιογράφοι που σε καθημερινή σχεδόν βάση επισκέπτονται το Προεδρικό, μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό στη συντεχνία τους.

Γ. Ανυπόστατος είναι και ο ισχυρισμός του ΔΣ της ΕΣΚ περί «… απαγόρευσης υποβολής ερωτήσεων μετά από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων».

Ο Πρόεδρος, η Κυβέρνηση ολόκληρη και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είναι σε καθημερινή επαφή με δημοσιογράφους, εκτίθενται σε δεκάδες ζωντανές συνεντεύξεις τις οποίες παρακολουθούν καθημερινά οι συμπολίτες μας σε όλα τα ΜΜΕ, και ποτέ δεν αρνήθηκαν να απαντήσουν τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Δ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα που καταγράφονται στο υπόμνημα που παρέδωσε η αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΚ, ο ίδιος προσωπικά διαβεβαίωσα την αντιπροσωπεία ότι εκεί που είναι δυνατόν θα τροχοδρομηθούν ανάλογες διευθετήσεις ώστε να ικανοποιηθούν.

E. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εγέρθηκαν επιπλέον ζητήματα που αφορούν τη δημοσιογραφική κοινότητα και τα οποία επίσης θα εξεταστούν ώστε να βρεθούν εφαρμόσιμες λύσεις.

Η Κυβέρνηση έχει διαχρονικά και έμπρακτα αποδείξει ότι στέκεται δίπλα από τους εκπροσώπους του Τύπου και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top