Δρ Βωνιάτης: «Τα εμβόλια που έχουμε δεν μας καλύπτουν ικανοποιητικά» - «Τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά για καθολική τέταρτη δόση» - Βίντεο

Δρ Βωνιάτης: «Τα εμβόλια που έχουμε δεν μας καλύπτουν ικανοποιητικά» - «Τα πράγματα δεν είναι ευνοϊκά για καθολική τέταρτη δόση» - Βίντεο

Για την 4η δόση, τον εμβολιασμό, την κατάσταση της πανδημίας το καλοκαίρι, αλλά και πιθανές περαιτέρω χαλαρώσεις μέτρων, μίλησε στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα, ο Δρ Βωνιάτης.

«Συνεχώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις από έρευνες και μελέτες που γίνονται και δεν φαίνεται ότι η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό θα δώσει κάτι πολύ διαφορετικό στην όλη επιδημιολογική εικόνα.»

«Επομένως, δεν είμαι υπέρ της καθολικής χρήσης της 4ης δόσης, σίγουρα όμως άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και οι υπερήλικες, τότε ναι μπορεί να δώσει μια επιπρόσθετη ανοσία.» «Tα πράγματα όμως δεν είναι ευνοϊκά για καθολική τέταρτη δόση,» επισήμανε

«Τα εμβόλια που έχουμε δεν μας καλύπτουν ικανοποιητικά. Την μετάλλαξη όμικρον και την παραλλαγή όμικρον 2, την καλύπτουν σε πολύ χαμηλό σχετικά ποσοστό», εξήγησε.

Συνέχισε λέγοντας πως προχωρούμε πάντα με κάποιες επιφυλάξεις και αυτό συμβαίνει και στην μετατροπή της πανδημικής μορφής σε ενδημική μορφή του κορωνοϊού. Ανέφερε πως από τις μελέτες και απόψεις των γνωμόνων σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο, το οποίο έχει χαλαρώσει όλα τα μέτρα, είδαμε ότι υπάρχει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών. Αυτό που δεν παρατηρήθηκε πρόσθεσε, είναι αύξηση των σοβαρών περιστατικών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Καταληκτικά, εήγησε πως με την είσοδο του καλοκαιριού, τη μείωση της θερμοκρασίας και ζώντας σε εξωτερικούς χώρους θα έχουμε μικρότερη μετάδοση και μείωση των κρουσμάτων. Σίγουρα όμως και η 4η δόση στους υπερήλικες και τις ευάλωτες ομάδες θα μας δώσει επιπρόσθετο όπλο στο να χειριστούμε ακόμα περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Στην επομένη συνάντηση η οποία μάλλον θα γίνει την Δευτέρα θα συζητηθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω χαλαρώσεων, εξακρίβωσε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE