Στέλνουν ψευδείς ηλεκτρονικούς συνδέσμους για κλοπή τραπεζικών λογαριασμών - Δείτε φωτογραφίες από περιστατικά απάτης

Στέλνουν ψευδείς ηλεκτρονικούς συνδέσμους για κλοπή τραπεζικών λογαριασμών - Δείτε φωτογραφίες από περιστατικά απάτης

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές απάτες με διάφορους τρόπους στο διαδίκτυο, οι οποίες προσπαθούν να ξεγελάσουν πολίτες και να επιτύχουν κλοπή προσωπικών δεδομένων και απόσπαση χρηματικών ποσών. 

Δύο παρόμοια περιστατικά αναρτήθηκαν από χρήστες στην σελίδα ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ στο Facebook.

Στο πρώτο, πρόκειται για μηνύματα από ψευδή ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας DHL, η οποία στέλνει έναν σύνδεσμο σε άτομα που πουλούν ή αγοράζουν στο διαδίκτυο και παροτρείνει την παροχή προσωπικών δεδομένων και στοιχείων κάρτας. Πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή και έλεγχος, προτού προχωρήσετε σε οποιανδήποτε συναλλαγή.

Στο δεύτερο περιστατικό πρόκειται για τραπεζική ηλεκτρονική απάτη, στην οποία, ο χρήστης έλαβε ψεύτικο σύνδεσμο πως κάποιος άλλος είχε πρόσβαση σε τραπεζικό του λογαριασμό τον οποίον δεν έχει καν, και ο οποίος τον οδήγησε μετά σε ιστοσελίδα για να προσθέσει τους κωδικούς πρόσβασης του. Πρόκειται για απάτες οι οποίες σκοπεύουν στην κλοπή τραπεζικών λογαριασμών και χρηματιών ποσών.

 

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ψηφοφόροι χωρίς «στρατόπεδα»- Όταν τα πρόσωπα κυριαρχούν και πιέζουν το παλιό πολιτικό σύστημα

Βουλευτικές: Ψηφοφόροι χωρίς «στρατόπεδα»- Όταν τα πρόσωπα κυριαρχούν και πιέζουν το παλιό πολιτικό σύστημα

Η τελευταία δημοσκόπηση της Rai Consultants για λογαριασμό του Alpha Κύπρου δεν αποτυπώνει απλώς μια στιγμιαία εκλογική εικόνα· καταγράφει μια βαθιά αλλαγή στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων. Το κυρίαρχο μήνυμα είναι σαφές: οι πολίτες απομακρύνονται από τα κόμματα και στρέφονται στα πρόσωπα, αναζητώντας αξιοπιστία, ουσία και απαντήσεις στα καθημερινά τους προβλήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE