ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ψυχρολουσία από ΠΟΥ για τον κορωνοϊό: Το τέλος της πανδημίας «απέχει πολύ»

Ψυχρολουσία από ΠΟΥ για τον κορωνοϊό: Το τέλος της πανδημίας «απέχει πολύ»

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού «απέχει πολύ», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πολύ μακριά, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), επικαλούμενη μια αύξηση των κρουσμάτων που προκύπτει από τα πιο πρόσφατα εβδομαδιαία στοιχεία του.

Ερωτηθείσα από έναν δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της λήξης της πανδημίας, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, η Μάργκαρετ Χάρις απάντησε ότι «απέχει πολύ από το τέλος». «Βρισκόμαστε σαφώς στα μέσα της πανδημίας», πρόσθεσε η ίδια.

Συναγερμός για την παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανά τον κόσμο. Και αυτό, παρότι οι άνθρωποι όλο και λιγότερο κάνουν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεγέσους, δήλωσε σήμερα ότι η παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς ορισμένες χώρες αναφέρουν μείωση στα ποσοστά των τεστ.

Αύξηση κατά 8% των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας διαπιστώσαμε αύξηση κατά 8% των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν, με περισσότερα από 11.000.000 κρούσματα να έχουν αναφερθεί στον ΠΟΥ και αυτό παρά τη σημαντική μείωση των τεστ ανίχνευσης στον κόσμο», δήλωσε η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κέρκοβ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Κέρκοβ, η οποία είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της Covid-19 στον ΠΟΥ μετά την εμφάνιση της νόσου στα τέλη του 2019, εκτιμά ότι η αύξηση εκ νέου των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα ενός «συνδυασμού παραγόντων».

Το κύμα των μολύνσεων ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό από την υποπαραλλαγή BA.2 της 'Ομικρον, που ήδη υπερισχύει της αδελφής της BA.1 σε ορισμένες χώρες. Αναμφίβολα, η BA.2 «είναι η πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού SARS-CoV-2 που έχουμε δει μέχρι τώρα», επέμεινε η Κέρκοβ.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η άρση των υγειονομικών μέτρων που είχαν ληφθεί κατά της Covid σε πολλές χώρες, που δίνει στον ιό «την ευκαιρία να εξαπλωθεί», καθώς και μια ημιτελής εμβολιαστική κάλυψη σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top