ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στο Ανώτατο Συμβουλιο ΔΗΣΥ: Αβέρωφ, είσαι έτοιμος - Θα είσαι ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Γεωργιάδης στο Ανώτατο Συμβουλιο ΔΗΣΥ: Αβέρωφ, είσαι έτοιμος - Θα είσαι ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρία του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, η οποία και επικύρωσε την υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Η Ομιλία του αναπληρωτή προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρη Γεωργιάδης

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόεδρε Νίκο Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, η δική σας παράταξη, σας απευθύνει ένα θερμό καλωσόρισμα.
Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη του τόπου μας, η παράταξη της ευθύνης και του πατριωτικού ρεαλισμού, η παράταξη των Ελλήνων της Κύπρου, η παράταξη του Γλαύκου Κληρίδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι σήμερα εδώ, ενωμένος και δυνατός.
Φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζω όλες και όλους και κηρύσσω την έναρξη της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου. Μια σύνοδος σημαντική και ιστορική. Γιατί σήμερα, από αυτό το χώρο, αναλαμβάνουμε τη δέσμευση και στέλνουμε ξεκάθαρο το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Ότι θα διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης μας ως κόρη οφθαλμού. Ότι θα κρατήσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό στη θέση του πρωταγωνιστή. Και ότι η πατρίδα μας θα παραμείνει στον δρόμο της σταθερότητας και της ασφάλειας, στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Αυτό είναι το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών. Αυτός είναι ο στόχος, αυτή είναι η μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά από σήμερα.
Φίλες και φίλοι,
Όλοι διαπιστώνουμε τις προκλήσεις και την αβεβαιότητα που επικρατεί στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, η μια μεγάλη πρόκληση διαδέχεται την άλλη. Από τη διεθνή οικονομική κρίση - που ασφαλώς δεν μας προσπέρασε όπως κάποιοι είχαν πει - στις κινήσεις της επιθετικής και αναθεωρητικής Τουρκίας, στην κρίση της πανδημίας, τις πιέσεις του μεταναστευτικού και τώρα στη ζοφερή κατάσταση που έχει προκαλέσει η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, σε μια χώρα, μια δημοκρατία στην καρδιά της Ευρώπης. Είναι τέτοιες προκλήσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε μετά το 2013, υπό τη στιβαρή ηγεσία του προέδρου Αναστασιάδη.
Είχα μάλιστα την τιμή και το προνόμιο να υπηρετήσω στην κυβέρνηση μας για εφτά σχεδόν χρόνια. Και ξέρω από πρώτο χέρι ότι η διακυβέρνηση είναι πράγματι δύσκολη και απαιτητική. Όταν όμως υπάρχει αποφασισμένη ηγεσία, όταν υπάρχει ετοιμότητα για λήψη δύσκολων αποφάσεων, όταν υπάρχει διάθεση για τομές αλλά και προσήλωση στους μεγάλους στόχους, η χώρα μας πάει μπροστά.
Έτσι καταφέραμε να ανορθώσουμε την οικονομία μας και να δημιουργήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική. Έτσι καταφέραμε να υλοποιήσουμε μια φιλόδοξη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και να εγκαινιάσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έτσι διαχειριστήκαμε με επάρκεια την πανδημία, στηρίζοντας τους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Έτσι είναι που ενισχύουμε αποφασιστικά την άμυνα μας και δημιουργούμε σχέσεις και συνεργασίες που αναβαθμίζουν τη θέση και υπόσταση της χώρας μας.
Φίλες και φίλοι,
Αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια. Γι’ αυτό και πρέπει ο Δημοκρατικός Συναγερμός να παραμείνει πρωταγωνιστής. Γιατί ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση χωρίς τον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν γίνεται, και δεν μπορεί να υπάρξει. Τα έχουμε βιώσει άλλωστε, τα θυμόμαστε πολύ καλά, καθόλου δεν ξεχάσαμε τι άφησαν πίσω τους οι ευκαιριακές πολιτικές συμμαχίες του παρελθόντος. Να μην πάμε πίσω φίλες και φίλοι, αλλά να συνεχίσουμε δυνατά για την Κύπρο του αύριο, αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε.
Και γι’ αυτό, η χώρα μας χρειάζεται ηγέτη δοκιμασμένο και αποτελεσματικό. Ηγέτη που να βρίσκει λύσεις, να διαχειρίζεται δυσκολίες, να αξιοποιεί ευκαιρίες. Ηγέτη έτοιμο να αναλαμβάνει ευθύνες, που δεν θα διστάζει να επωμιστεί πολιτικό κόστος, που δεν θα τον φοβίζουν τα δύσκολα.
Φίλες και φίλοι γι’ αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε τον Αβέρωφ Νεοφύτου.
Αγαπητέ Αβέρωφ, όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την αίθουσα, σε ξέρουμε πολύ καλά. Ξέρουμε από που ξεκίνησες, γνωρίζουμε τη διαδρομή σου. Υπηρέτησες δίπλα στον Γλαύκο Κληρίδη. Ήσουν ο στενός συνεργάτης του Νίκου Αναστασιάδη τον οποίο διαδέχθηκες στην ηγεσία της παράταξης. Κράτησες τον Δημοκρατικό Συναγερμό όρθιο και δυνατό σε καιρούς δύσκολους. Στήριξες αποφασιστικά τον πρόεδρο και την κυβέρνησης μας.
Η ικανότητα, η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα σου αναγνωρίζονται όχι μόνο από όλους εμάς, αλλά και από όσους πολιτικά ανήκουν αλλού. Όπως και η διάθεση σου να βγαίνεις μπροστά και να βρίσκεις λύσεις για το καλό του τόπου μας. Και είναι πραγματικά με ικανοποίηση, που ο Δημοκρατικός Συναγερμός απευθύνεται σήμερα στο σύνολο των συμπολιτών μας και προτείνει τον ικανότερο και καταλληλότερο υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εξάλλου, φίλε πρόεδρε, αγαπητέ Αβέρωφ,
Είσαι εσύ που σεβάστηκες τη δημοκρατία, τους ανθρώπους και την ιστορία της παράταξης μας. Έθεσες την υποψηφιότητα σου στην κρίση του συνόλου των μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού, σε μια ανοικτή και δημοκρατική διαδικασία, όπως ακριβώς θα μπορούσε να πράξει και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο στέλεχος μας. Ξέρω ακόμα, ότι με τον πρόεδρο Αναστασιάδη κάνατε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διασφαλίσετε την ενότητα της παράταξης μας. Από σήμερα, η ενότητα της παράταξης μας είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση όλων μας. Και ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα σταθούμε ανάχωμα, θα σταθούμε απέναντι σε κινήσεις και σχεδιασμούς που στόχο έχουν την παράκαμψη και αποδυνάμωση του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Αγαπητέ Αβέρωφ, είσαι έτοιμος. Είσαι έτοιμος να αναλάβεις το βαρύ φορτίο της ηγεσίας της πατρίδας μας. Είσαι έτοιμος να συνεχίσεις την προσπάθεια για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την πρόοδο αυτού του τόπου. Θα είσαι ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αλλά και όλοι εμείς, είμαστε πανέτοιμοι να σου δώσουμε τη δύναμη, να σου δώσουμε τη στήριξη, όπως ακριβώς στηρίξαμε τον πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως πράξαμε σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που ανέλαβε η ιστορική μας παράταξη. Θα σου δώσουμε τη δύναμη, και θα τα καταφέρουμε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top