ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνθημα από Αναστασιάδη για στήριξη Αβέρωφ - Επένδυση στον κομματικό πατριωτισμό

Σύνθημα από Αναστασιάδη για στήριξη Αβέρωφ - Επένδυση στον κομματικό πατριωτισμό

Στις ευαίσθητες κομματικές χορδές των μελών, φίλων και ψηφοφόρων απευθύνθηκε κατά κύριο λόγο το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, που έδωσε ομόφωνα το χρίσμα του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου, με σύνθημα, «Ενότητα-Νίκη».

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, και με τους συνέδρους να φέρουν κονκάρδες στο πέτο με τα χρώματα της Ουκρανίας, το Ανώτατο συνήλθε στο κλειστό στάδιο «Ελευθερία» το μεσημέρι της Κυριακής και έδωσε το σύνθημα για την προεκλογικής εκστρατείας για το 2023, στέλνοντας το σαφέστατο μήνυμα ότι μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να απειλήσει το κόμμα στις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι η διχόνοια, όπως έγινε και το 2003, όπως τόνισε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Με ξεκάθαρο τρόπο ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι δεν υπάρχει ρήγμα μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης και είπε ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σε plan b αλλά δεύτερος γύρος, θέλοντας ασφαλώς να κλείσει τη φημολογία ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα μπορούσε να αποτελέσει την εφεδρεία του κόμματος το 2023.

«Σταθείτε δίπλα στον Αβέρωφ Νεοφύτου, σταθείτε δίπλα στην παράταξη και είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και απαρίθμησε επιτεύγματα της εννιαετούς διακυβέρνησης, υπό τον ίδιο. Ο Νίκος Αναστασιάδης επέκρινε σφόδρα την αντιπολίτευση. «Θέλουν αλλαγή για να αλλάξουν τί;» διερωτήθηκε με νόημα, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για μηδενισμό, τοξικότητα και μη κατάθεση προτάσεων.

Αβέρωφ: Δεν είμαστε σημαία ευκαιρίας

Με συγκίνηση αναφέρθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην προσωπική και πολιτική του διαδρομή και ζήτησε από τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να δουλέψουν ώστε να μην επιστρέψουμε σε πολιτικές που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Χωρίς να τον κατονομάσει, αναφέρθηκε εμμέσως στον Νίκο Χριστοδουλίδη λέγοντας ότι ο ΔΗΣΥ δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας αλλά είναι κόμμα αρχών και αξιών. Είπε ότι αποτελεί μέγιστη τιμή για τον ίδιο να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει εντατικά για να μην διαψεύσει τις προσδοκίες. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεδίπλωσε το όραμά του για την περίοδο 2023-2028, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες της πολιτικής όπως τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την κοινωνική πρόνοια, την επένδυση στην παιδεία και στη νέα γενιά. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό επανέλαβε τη δέσμευση για την ανάγκη αναζήτηση λύσης στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ενώ σχολιάζοντας το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η ασφάλεια, η ειρήνη και η σταθερότητα δεν είναι δεδομένα.

Χάρης: Σχέδια Β᾽δεν υπάρχουν

«Σχέδια Β΄ αυτή η ιστορική παράταξη, δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ», είπε. Ανοίγοντας τις εργασίες του Ανωτάτου Συμβουλίου ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης είπε μεταξύ άλλων ότι «ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση χωρίς τον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν γίνεται, και δεν μπορεί να υπάρξει». Εψεξε τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε περιπέτειες, αναφερόμενος κυρίως στο ΑΚΕΛ και υπέδειξε ὀτι «η χώρα μας χρειάζεται ηγέτη δοκιμασμένο και αποτελεσματικό. «Ηγέτη που να βρίσκει λύσεις, να διαχειρίζεται δυσκολίες, να αξιοποιεί ευκαιρίες, η Κύπρος χρειάζεται τον Αβέρωφ Νεοφύτου».

Και τώρα επιχείρηση συσπείρωσης

Μετά και την επικύρωση της υποψηφιότητάς του από το Ανώτατο Συμβούλιο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου πορεύεται πλέον προς τις προεδρικές εκλογές, έχοντας την άνεση χρόνου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας πολύ έντονης προεκλογικής εκστρατείας. Είναι ο πρώτος υποψήφιος που λαμβάνει το χρίσμα, γεγονός που του δίδει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ώστε να βελτιώσει τις δημοσκοπικές του επιδώσεις και να χαράξει πλάνο πορείας για τους επόμενους πολύ δύσκολους δέκα μήνες. Αντικειμενικός στόχος του Αβέρωφ Νεοφύτου και της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση ώστε να κόψει το νήμα και να περάσει στον δεύτερο γύρο και να αναμετρηθεί με τον ανθυποψήφιό του, όποιος και να είναι. «Από εκεί και πέρα ο δεύτερος γύρος είναι άλλες εκλογές» σημειώνουν στενοί συνεργάτες του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top