Ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης ασφαλτικού στην περιοχή Μιτσερού από επηρεαζόμενες κοινότητες

Ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης ασφαλτικού στην περιοχή Μιτσερού από επηρεαζόμενες κοινότητες

Ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα κατά της μετεγκατάστασης του ασφαλτικού στην περιοχή Μιτσερού σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο των 12 επηρεαζόμενων κοινοτήτων, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου στο οποίο διευκρινίζεται ότι το ψήφισμα θα κληθούν να υπογράψουν οι κάτοικοι, απόδημοι και φίλοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, πολιτικά κόμματα, Βουλευτές κι υποψήφιοι Πρόεδροι.


Όπως αναφέρεται περαιτέρω η συνέλευση διεξήχθη στην παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων, εκπροσώπων κομμάτων, του νομικού συμβούλου των κοινοτήτων και κατοίκων των κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας, Αγίου Επιφανείου, Αγίου Ιωάννη, Αγροκηπιάς, Αρεδιού, Καλού Χωριού, Κάτω Μονής, Κλήρου, Μαλούντας, Μένοικου, Μιτσερού και Ορούντας σε συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει».

Προστίθεται ότι η άρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να συναντήσει του εκπροσώπους των κοινοτήτων παρά τις επανειλημμένες επιστολές, και η επιβολή της πολιτικής απόφασης για μεταφορά του ασφαλτικού στην περιοχή δημιουργεί στους κατοίκους αισθήματα αγανάκτησης αλλά και αποφασιστικότητας να σταθούν απέναντι στην απόφαση αυτή και ότι κατά τη συνέλευση επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα όλων των κατοίκων σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τα οργανωμένα σύνολα για λήψη αν χρειαστεί και δυναμικών μέτρων

Τέλος αναφέρεται πως τόσο ο Μητροπολιτής Ταμασού όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές, επεσήμαναν για ακόμη μια φορά ότι η περιοχή Μιτσερού είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη πέραν του ανεχτού και ότι δεν μπορεί να αντέξει το βάρος ακόμα μιας βαριάς βιομηχανίας όπως είναι το ασφαλτικό εργοστάσιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.