ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάβημα τ/κ κομμάτων για υπηκοότητα Δημοκρατίας σε παιδιά μεικτών γάμων

Διάβημα τ/κ κομμάτων για υπηκοότητα Δημοκρατίας σε παιδιά μεικτών γάμων

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γιενί Ντουζέν» μεταδίδει την πληροφορία ότι οι οργανώσεις νεολαίας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΛΚ), του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και του Δρόμου Ανεξαρτησίας (ΚΔΑ) καλούν τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να εφαρμόσουν το άρθρο 28 του Συντάγματος και να παραχωρήσουν υπηκοότητα σε παιδιά Τουρκοκυπρίων που προέρχονται από μεικτούς γάμους.

Οι οργανώσεις καλούν την Κυπριακή Δημοκρατία να αποδεχθεί το «καθολικά αποδεκτό πιστοποιητικό γάμου, έτσι ώστε να εφαρμοστεί το δικαίωμα ιθαγένειας των Τουρκοκυπρίων».

Ο Πρέσβης της Σλοβακίας επισκέφθηκε το ΚΕΕ

Σε ένα άλλο δημοσίευμα που αφορά το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η «Ντιγιαλόγκ» μεταδίδει την πληροφορία ότι ο απερχόμενος Πρέσβης της Σλοβακίας, Ζαν Σκόντα είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΕΕ Ογουζχάν Χασίπογλου.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Κόμματος. Σε αυτή την συνάντηση, ο κ. Σκόντα υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της πρεσβείας του στην Κύπρο. Από την πλευρά του, ο κ. Χασίπογλου ευχαρίστησε τον Σκόντα για την προσωπική συμμετοχή και τον συντονισμό στις συναντήσεις στη νεκρή ζώνη και υπογράμμισε την σημασία του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των δύο πλευρών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top