ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συνάνθρωποι μας δεν έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν» - Πώς να υιοθετήσετε μια οικογένεια για το Πάσχα» - Δείτε το βίντεο

«Συνάνθρωποι μας δεν έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν» - Πώς να υιοθετήσετε μια οικογένεια για το Πάσχα» - Δείτε το βίντεο

Για την δυσκολία αρκετών οικογενειών να αντεπεξέλθουν στα σημερινά δεδομένα με τις αυξήσεις σε τρόφιμα και καύσιμα, μίλησε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου.

Αναφέρθηκε στο  πρόγραμμα  «Υιοθετήστε μια οικογένεια για το Πάσχα» το οποίο έχει ως στόχο να στηρίξει τις οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι οποίες στερούνται τα βασικά.

«Δεν μεγιστοποιούμε το πρόβλημα. Είναι η πραγματικότητα και αυτό το λέω μέσα από την εμπειρία μου», δήλωσε.

«Είμαστε σε επαφή με αρκετούς συμπολίτες μας με οικογένειες οι οποίες δεν έχουν τα στοιχειώδη, για να έχουν φαγητό το βράδυ, γάλα ψωμί ή κάτι για πρωινό. Δυστυχώς αυτό πήρε διαστάσεις γιατί μετά από 27 μέρες πολέμου, έφερε πέραν των προβλημάτων που υπήρχαν στην πανδημία και το πρόβλημα της ακρίβειας, ανεξέλεγκτο έχει γίνει πλέον το καλάθι της νοικοκυράς», τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως «Πρέπει όλοι μας να δούμε πως βοηθούμε τους συνανθρώπους μας αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν τα στοιχειώδη. Δεν μιλάμε για πολυτέλειες και τραπέζια τα οποία είναι για αριστοκράτες, μιλάμε για τα απλά, τα οποία κάποιοι δυστυχώς δεν έχουν την πολυτέλεια να τα έχουν όπως τα έχουν άλλοι.»

Εξήγησε πως τα επιδόματα έχουν ένα άλφα ποσό οροφής, που παίρνουν και πληρώνουν κανονικά ρεύματα και νερό, άρα δεν φτάνουν όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση αυτή τη στιγμή για να είναι αυτοσυντήρητοι. Δεν τα βγάζουν πέρα με το επίδομα, εξακρίβωσε.

«Δεν φτάνουν τα επιδόματα για να αντεπεξέλθουν, να ζήσουν αξιοπρεπώς δεν έχουν κρεβάτι να κοιμηθούν, ούτε θερμάνσεις», πρόσθεσε.

Εξήγησε πως τους παίρνουν τηλέφωνο και τους στέλνουν και εκεί οικογένειες τους ή τους λένε να πάρουν τηλέφωνο στο 22514786 για να τους βοηθήσουν είτε σε θέματα ρουχισμού ή σε θέματα τροφίμων ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να τους προσφέρουν.

Λόγω πολέμου υπάρχει ακρίβεια σε όλα πρόσθεσε, και δυστυχώς υπάρχει αισχροκέρδεια και εκμετάλλευση.

«Μέσα από την κρίση της πανδημίας είχαμε εξυπηρετήσει πέραν των 2μισι χιλιάδων οικογενειών μόνο σαν Παγκύπριο συντονιστικό συμβούλιο εθελοντισμού.»

Εήγησε πως το Παγκύπριο συντονιστικό συμβούλιο εθελοντισμού έχει μέλη του 420 μη κυβερνητικές οργανώσεις παγκύπρια, αρκετές από αυτές βοηθούν άλλες οργανώσεις, οπότε είναι πάρα πολλές οικογένειες που βοηθούνται εκ μέρους αυτής της εκστρατείας.

«Βλέπουμε ότι φέτος οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, καλούμε κι άλλες εταιρίες να μπουν στον οργανισμό μας, για να βοηθήσουμε όσες παραπάνω οικογένειες μπορούμε.»

«Ο καθένας να δώσει ότι θέλει γιατί η χαρά που μεταδίδεται στα άτομα που το έχουν ανάγκη είναι πολύ μεγάλη. Ο κόσμος μπορεί να αποταθεί 22514786, ή να στείλει μήνυμα στην εκπομπή. Σε οποιαδήποτε επαρχία είστε θα σας πουν να φέρετε κουπόνια τρόφιμα ή ρουχισμό και αγαθά για το Πάσχα. Ξηρά τροφή ρουχισμό και παιχνίδια, όλα βεβαίως σε καλή κατάσταση.ψ

Τα κουπόνια είναι μια καλή λύση, να πάνε με τα παιδιά τους στην υπεραγορά, να κάνουν ψώνια, τόνισε

Καταληκτικά αναφέρθηκε στον έρανο για τον ουκρανικό λαό. «Η πρώτη αποστολή είχαμε συνδράμει με τρόφιμα και ιατρικό υλικό. Έφυγε καράβι από το λιμάνι Λεμεσού. Και τις επόμενες μέρες θα ετοιμαστεί το επόμενο φορτίο για να πάει στον ουκρανικό λαό. Έχουμε βοηθήσει και μια οικογένεια η οποία ήρθε από την Ουκρανία.»

Δείτε το βίντεο:


 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top