ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν αυξάνονται αισθητά τα αντισώματα μετά την τέταρτη δόση» - «Έχουμε ξεχάσει τις μάσκες…ο ιός θα είναι μαζί μας και το Φθινόπωρο»

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν αυξάνονται αισθητά τα αντισώματα μετά την τέταρτη δόση» - «Έχουμε ξεχάσει τις μάσκες…ο ιός θα είναι μαζί μας και το Φθινόπωρο»

Για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά και για την έξαρση των κρουσμάτων, μιλά ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης στο «Μέρα Μεσημέρι»

«Εξεπλάγην με τα 5290 περίπου κρούσματα που είχαμε. Αναμέναμε ότι ο αριθμός θα ήταν χαμηλότερος», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Καραγιάννης.

«Όταν συνεδριάζαμε με τον Υπουργό τα κρούσματα ακόμη ήταν γύρω στις 3 χιλιάδες, τα περισσότερα ήρθαν προς το τέλος της ημέρας», συμπλήρωσε

«Η προδιάθεση ήταν να μην υπάρξουν χαλαρώσεις λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων που είχαμε το τελευταίο διάστημα»

Όμικρον 2

«Η όμικρον 2 με την οποία αρχίσαμε πριν 4-5 εβδομάδες με ένα ποσοστό περιστατικών γύρω στο 2,5%, τα τελευταία στοιχεία που είχαμε, που είναι πριν 10 μέρες περίπου, είχε ανέβει στο 72%. Αυτή την εβδομάδα ίσως ακουμπήσει και το 90%. Η υποπαραλλαγή αυτή προσπαθεί να επικρατήσει της αρχικής Όμικρον», ανέφερε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας.

Τέταρτη δόση

Όσο αφορά την τέταρτη δόση τα αποτελέσματα από τις μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν ότι μετά την τέταρτη δόση δεν αυξήθηκαν αισθητά τα επίπεδα των αντισωμάτων όπως τόνισε ο κύριος Καραγιάννης.

«Η συζήτηση άρα εστιάζει στις ευάλωτες ομάδες και τους ηλικιωμένους μας γιατί αυτοί θα νοσήσουν πιο βαριά. Είναι σύσταση δεν είναι υποχρεωτικό», ανέφερε.

Για τις χαλαρώσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή πριν λίγες μέρες επισήμανε πως δεν σκέφτονται να τις αναιρέσουν, αφού, όπως σημείωσε αυτό δεν θα είναι καλό ούτε για τη ψυχολογία του κόσμου αλλά ούτε και για τους επιχειρηματίες.

«Ο ιός θα εξακολουθήσει να είναι ανάμεσα μας και αυτό τον μήνα και τον επόμενο και όλο το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο. Επομένως πρέπει να βοηθήσουμε την κατάσταση με τη συμπεριφορά μας»

«Δυστυχώς έχουμε ξεχάσει και τις μάσκες πολλοί, δεν τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας, πολλοί δεν ζητούν safepass σε κάποιους χώρους», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top