ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβλήθηκαν οι «δημοτικές εκλογές» στα κατεχόμενα για το τέλος του χρόνου

Αναβλήθηκαν οι «δημοτικές εκλογές» στα κατεχόμενα για το τέλος του χρόνου

Στα κατεχόμενα χθες αναβλήθηκαν οι «δημοτικές εκλογές» για τα τέλη του έτους.


Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) δημοσιέυμα της «Κίμπρις» αναφέρει ότι η «ολομέλεια» της «βουλής» ενέκρινε χθες με πλειοψηφία «νομοσχέδιο» που προβλέπει αναβολή για τις 27 Νοεμβρίου 2022 των λεγόμενων «δημοτικών εκλογών» που ήταν προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2022.

Η πρόταση πέρασε με 27 ψήφους υπέρ και 21 κατά, ενώ 2 «βουλευτές» δεν έλαβαν μέρος στην συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το «νομοσχέδιο» που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα», ο λόγος για τον οποίο αναβάλλονται οι «εκλογές» είναι η συνένωση «δήμων».

Η κριτική της αντιπολίτευσης


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μιλώντας για το θέμα στην «βουλή», ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουτρέτ Όζερσαϊ είπε ότι η αναβολή των «δημοτικών εκλογών» θα είναι «αντισυνταγματική» και δεν θα περάσει από το «συνταγματικό δικαστήριο».

Στη δική του παρέμβαση, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΛΚ), Τουφάν Έρχουρμαν κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι σέρνει την «χώρα» στο χάος και υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση» έφερε στη «βουλή» τα θέματα της μεταρρύθμισης των «δήμων» και της αναβολής των «εκλογών» «προτού ωριμάσουν οι εργασίες της» και ότι «δεν θα προλάβουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top