ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μακαρίου: Πολίτες μετακινούν τους κύβους για να παρκάρουν - Η απάντηση του Δήμου Λευκωσίας στην ανακοίνωση των Τυφλών

Μακαρίου: Πολίτες μετακινούν τους κύβους για να παρκάρουν - Η απάντηση του Δήμου Λευκωσίας στην ανακοίνωση των Τυφλών

Όλα τα έργα σχεδιάζονται με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα όλων των πολιτών με κύριο μέλημα την απρόσκοπτη διακίνηση όλων, πεζών και ΑμεΑ, αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας σε ανακοίνωση του, αναφορικά με καταγγελίες της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών για ολοκληρωτικό αποκλεισμό των τυφλών στο κέντρο της Λευκωσίας.

Σημειώνει ότι οι γρανιτένιοι κύβοι στο εμπορικό τρίγωνο έχουν τοποθετηθεί βάσει σχεδιασμού σε συγκεκριμένα σημεία και όχι πάνω ή κοντά σε οδηγούς όδευσης τυφλών για να αποτρέπουν την στάθμευση οχημάτων πάνω σε πεζοδρόμια και να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη διακίνηση όλων, πεζών και ΑμεΑ.

Δυστυχώς, συνεχίζει, αντί να επικρίνονται οι πολίτες που συστηματικά μετακινούν τους γρανιτένιους κύβους και τους τοποθετούν ακόμη και πάνω στους οδηγούς όδευσης τυφλών για να διευκολύνουν την παράνομη στάθμευση των οχημάτων τους, επικρίνεται ο Δήμος που εδώ και βδομάδες αναγνώρισε το πρόβλημα και κάλεσε επανειλημμένα τους πολίτες να συμμορφωθούν.

Ο Δήμος επισημαίνει ότι έχει ληφθεί απόφαση για σταθεροποίηση των γρανιτένιων κύβων στα σημεία που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και χρωματισμός τους για να είναι περισσότερο διακριτοί ακόμη και σε όσους δεν έχουν προβλήματα όρασης. Προσθέτει ότι η διαδικασία χρειάζεται κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί και για αυτό θα ζητήσουμε την υπομονή των πολιτών. Έως τότε, αναφέρει, οι κύβοι έχουν μεταφερθεί στις αρχικές τους θέσεις και καλούμε τους δημότες να μην τις ξαναμετακινήσουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top