Guardian: Εξάμηνη παράταση και 18 δισ. ευρώ δίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα

Guardian: Εξάμηνη παράταση και 18 δισ. ευρώ δίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα

Εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος και σταδιακή εκταμίευση έως και 18 δισ. ευρώ θα προτείνουν σήμερα οι πιστωτές στον Α. Τσίπρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Guardian.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, στο πλαίσιο της εξάμηνης παράτασης, η Ελλάδα θα λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ που δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμα από την ΕΕ και το ΔΝΤ και άλλα 10,9 δισ. ευρώ που θα προκύψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ποσό το οποίο προβλέπεται να εκταμιευθεί αμέσως ώστε να διευκολυνθεί η αποπληρωμή των χρεών προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επικαλείται αξιωματούχους, οι οποίοι αποκαλύπτουν πως οι δανειστές θα δεσμευθούν και για την αναδιάρθρωση του χρέους, όμως θα τη συσχετίσουν με όρους συνδεδεμένους με το επόμενο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα.

Επίσης, ο Guardian αναφέρεται και στην ελληνική πρόταση που στάλθηκε αργά χθες το βράδυ στους δανειστές και η οποία, όπως λέει, κάνει αναφορές στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό σύστημα που ξεπερνούν τις… «κόκκινες γραμμές», της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στο τραπέζι ο διορισμός ποινικών ανακριτών και από εξωτερικό για τις αποκαλύψεις Δρουσιώτη

Λετυμπιώτης: Στο τραπέζι ο διορισμός ποινικών ανακριτών και από εξωτερικό για τις αποκαλύψεις Δρουσιώτη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Sigma, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ξεκαθάρισε τις προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, με κυριότερα τις καταγγελίες για διαφθορά και την κρίση στην κτηνοτροφία.

BEST OF TOTHEMAONLINE