ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Την άφησαν να κοιμάται σε λερωμένα σεντόνια για πέντε μέρες…» - Νέα καταγγελία συγγενή ασθενούς  

«Την άφησαν να κοιμάται σε λερωμένα σεντόνια για πέντε μέρες…» - Νέα καταγγελία συγγενή ασθενούς   

Δε σταματούν οι καταγγελίες συγγενών ασθενών για τις συνθήκες νοσηλείας στα διάφορα νοσηλευτήρια εν καιρώ πανδημίας.

Ακόμη μια καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Πολίτης», όπου γυναίκα συγγενής ατόμου που απεβίωσε στα τέλη του περασμένου έτους, ανέφερε ότι άφησαν τη μητέρα της να κοιμάται στα ίδια σεντόνια για πέντε ημέρες.

Η γυναίκα , όπως ισχυρίζεται στον «Πολίτη» η κόρη της, κάλεσε τους νοσηλευτές να της αλλάξουν σεντόνια, λόγω του ότι είχαν λερωθεί με ορό και αίματα και εκείνοι της απάντησαν ότι δεν ήρθε ακόμη η ώρα.

Ο ΟΚΥπΥ από πλευράς του απαντά στα πυρά των συγγενών τονίζοντας ότι «Καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, επιτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, ακούραστα, με αυταπάρνηση, αδιάκοπα. Σε καμία περίπτωση οι ασθενείς δεν μένουν μόνοι και αβοήθητοι, χωρίς προστασία και φροντίδα»

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει επίσης ότι «τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται στα επισκεπτήρια συγγενών σε ασθενείς, τόσο του Ογκολογικού όσο και ευρύτερα σε όλα τα Τμήματα/Κλινικές των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού, έχουν στόχο να διασφαλίσουν την προστασία των ευαίσθητων ασθενών και την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας.

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα όπως επισημαίνεται, τα επισκεπτήρια σε κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, επιτρέπονται μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις, κατόπιν έγκρισης του Διευθυντή των νοσηλευτηρίων», προσθέτει

Ο γεροντολόγος, Δρ Μάριος Κυριαζής, μιλώντας στον «Πολίτη», σημείωσε ότι η θεραπεία δεν είναι μόνο τα φάρμακα και η νοσηλεία αλλά και η συμπαράσταση στον συγγενή, τονίζοντας πως αυτές οι  καταγγελίες γίνονται  από την αρχή της πανδημίας και μάλιστα με επιστολές, χωρίς όμως να υπάρχει  κάποια ανταπόκριση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top