Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών - Όλες οι πληροφορίες

Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών - Όλες οι πληροφορίες

Το Πάσχα πλησιάζει και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή έχοντας ως στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη σε τέτοιες περιόδους.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 04/04/2022 – 15/04/2022 και κατά τη διάρκεια της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 120 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκύπρια, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων παιχνιδιών και τη λήψη αναλογικών μέτρων. Οι ελέγχοι θα καλύψουν επίσης τα παιχνίδια που πωλούνται μαζί με πασχαλινές λαμπάδες και πασχαλινά (σοκολατένια/πλαστικά) αβγά και ταυτόχρονα θα γίνει σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας (www.consumer.gov.cy ) το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Συμβουλές για το Πάσχα». Το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και χρήση παιχνιδιών, λαμπάδων και πασχαλινών αβγών, προϊόντα τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση αυτή την περίοδο. Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πώς οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200926

Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150

Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160

Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE