ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε βίντεο: Έφτασε στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου - «Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας»

Δείτε βίντεο: Έφτασε στον Κορυδαλλό η Πισπιρίγκου - «Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας»

Σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό μεταφέρεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η μεταγωγή της Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πρώτες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού θα τις περάσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα είναι σε απομόνωση, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της.

Δείτε βίντεο από την άφιξη της:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Επέμεινε στη γραμμή της άρνησης - «Είμαι αθώα»

Τηρώντας τη γραμμή της άρνησης, η Ρούλα Πισπιριγκου επέμεινε ότι είναι αθώα. Ότι δηλαδή δεν είναι εκείνη που δολοφόνησε το παιδί της. «Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», φέρεται να είπε.

Για όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας που γίνονταν εκτός ΜΕΘ, η κατηγορουμένη φέρεται να ισχυρίζεται, ότι «αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής», τονίζοντας ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός του παιδιού στο νοσοκομείο.

Λάθος των γιατρώνΗ κεταμίνη δεν πωλείται στα φαρμακεία φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, «η συγκεκριμένη ουσία δε διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου». Αυτός ήταν ο βασικός υπερασπιστικός της ισχυρισμός, επιχειρώντας να αποδείξει οτι ήταν λάθος των γιατρών η χορήγηση της.

Παράλληλα, η ίδια επισημαίνει, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδoτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».Όπως αναφέρει στο υπόμνημά της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Ζητώντας να μην προφυλακιστεί, η 33χρονη αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα μεταξύ άλλων: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να "χάσω" την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».Σύμφωνα με πληροφορίες η 33χρονη Ρούλα έχει υποβάλει διπλό αίτημα προκειμένου να ερευνηθεί εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν κεταμίνη. Σε θετική περίπτωση, ζητεί να μάθει εάν το χρονικό διάστημα από 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Τι είπε για τις κάμερες, το μονόκλινο και τον Μάνο Δασκαλάκη

«Είχα ήδη χάσει δύο παιδιά…». Με αυτά τα λόγια η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχείρησε να πείσει γατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στο άκουσμα του θανάτου και του τρίτου της παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη θα μεταφερθεί τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στην Θήβα καθώς θα πρέπει να δίνει εξηγήσει για τα γεγονότα.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της 18ης τακτικής ανακρίτριας, η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα κράτησε «κλειστό» το στόμα της, επιμένοντας στην αθωότητά της. Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί της, αλλά κάποιο τρίτο χέρι, πιθανώς από λάθος δηλώνοντας σίγουρη ότι η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων διέψευσε επίσημα με δηλώσεις του ότι οι γιατροί χορήγησαν οποιαδήποτε στιγμή κεταμίνη στο κορίτσι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top