Ελλάδα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία – Μαίνεται από χθες βράδυ - Τρία αεροσκάφη στη «μάχη» - Δείτε βίντεο

Ελλάδα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία – Μαίνεται από χθες βράδυ - Τρία αεροσκάφη στη «μάχη» - Δείτε βίντεο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ένα λόφο, ανάμεσα στις κοινότητες Λιβαδάκι και Πτελέα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο έχουν ενισχυθεί το πρωί της Τρίτης και συνολικά επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα, μαζί με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η μεγάλη πυρκαγιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, αναζωπυρώθηκε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα στο χωριό Λιβαδάκι δίπλα στο σχολείο, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να συγκεντρώνονται στο σημείο για να αποσοβίσουν επέκταση σε σπίτια.

Ένα άλλο μέτωπο κατέβαινε από την πλαγιά απειλητικά προς το χωριό αλλα και αυτό ανακόπηκε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή έχει μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την εκκένωση της κοινότητας Λιβαδάκι για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 45 βαθμούς, η Κύπρος βυθίζεται ξανά σε διακοπές ρεύματος, αποκαλύπτοντας την βαθιά ενεργειακή κρίση και την πολιτική ανεπάρκεια που την συνοδεύει. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για επάρκεια, οι πολίτες βιώνουν το σκοτάδι και τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE