ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ μετά τις νέες χαλαρώσεις - Όσα είπε για τις επαναλοιμώξεις

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ μετά τις νέες χαλαρώσεις - Όσα είπε για τις επαναλοιμώξεις

Δεν είναι κάτι φυσιολογικό οι επαναλοιμώξεις, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ενώ παράλληλα σημείωσε πως στα προηγούμενα κύματα δεν παρατηρήθηκαν.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι η ανοσία που παράγεται δεν είναι έντονη και γι αυτό τον λόγο κάποιος μπορεί να επαναμολυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα τόνισε πως δεν γνωρίζουμε αν οφείλονται οι αρχικές στην «Όμικρον» και άλλες στην «Όμικρον» δυο.

Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε όμως το γεγονός ότι αρχίσαμε να κατεβαίνουμε σταδιακά σε αριθμό λοιμώξεων, κάτι που μπορεί να οφείλεται στις θερμοκρασίες που έχουν πέσει αισθητά το τελευταίο διάστημα, πράγμα που όπως είπε θα επιτρέψει να «πετάξουμε» τις μάσκες στους εξωτερικούς, τουλάχιστον, χώρους.

Επιβεβαίωσε ωστόσο για άλλη μια φορά την εισήγηση να λιγοστέψουν τεστ και να γίνονται πιο εστιασμένα, όπως σε κλειστές δομές, όπως σχολεία, γηροκομεία και στρατόπεδα, αλλά και για όσους έχουν συμπτώματα.

Κλείνοντας όμως έδωσε την δική του πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο όπως είπε θα είναι καλύτερο, καθώς , η Δέλτα, η οποία ήταν στο στέλεχος που προκαλούσε πρόβλημα, έχει εκλείψει., εντούτοις όπως είπε πως δεν γνωρίζουμε πώς θα συμπεριφερθεί η Όμικρον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE