ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ μετά τις νέες χαλαρώσεις - Όσα είπε για τις επαναλοιμώξεις

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ποιοι θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ μετά τις νέες χαλαρώσεις - Όσα είπε για τις επαναλοιμώξεις

Δεν είναι κάτι φυσιολογικό οι επαναλοιμώξεις, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ενώ παράλληλα σημείωσε πως στα προηγούμενα κύματα δεν παρατηρήθηκαν.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι η ανοσία που παράγεται δεν είναι έντονη και γι αυτό τον λόγο κάποιος μπορεί να επαναμολυνθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα τόνισε πως δεν γνωρίζουμε αν οφείλονται οι αρχικές στην «Όμικρον» και άλλες στην «Όμικρον» δυο.

Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε όμως το γεγονός ότι αρχίσαμε να κατεβαίνουμε σταδιακά σε αριθμό λοιμώξεων, κάτι που μπορεί να οφείλεται στις θερμοκρασίες που έχουν πέσει αισθητά το τελευταίο διάστημα, πράγμα που όπως είπε θα επιτρέψει να «πετάξουμε» τις μάσκες στους εξωτερικούς, τουλάχιστον, χώρους.

Επιβεβαίωσε ωστόσο για άλλη μια φορά την εισήγηση να λιγοστέψουν τεστ και να γίνονται πιο εστιασμένα, όπως σε κλειστές δομές, όπως σχολεία, γηροκομεία και στρατόπεδα, αλλά και για όσους έχουν συμπτώματα.

Κλείνοντας όμως έδωσε την δική του πρόβλεψη για το φετινό καλοκαίρι, το οποίο όπως είπε θα είναι καλύτερο, καθώς , η Δέλτα, η οποία ήταν στο στέλεχος που προκαλούσε πρόβλημα, έχει εκλείψει., εντούτοις όπως είπε πως δεν γνωρίζουμε πώς θα συμπεριφερθεί η Όμικρον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες στην ΕΔΕΚ - Καταθέτει υποψηφιότητα ο Κωστής Ευσταθίου-Σκέψεις από Σοφοκλέους και Μυριάνθους - Στηρίζει Μορφάκη ο Μαυρονικόλας

Συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάθεση υποψηφιότητας από τον διαγραφέντα Κωστή Ευσταθίου, συναινετικές διαδικασίες οι οποίες για κάποια στελέχη και πρώην μέλη της ΕΔΕΚ, θα μπορούσαν να ενώσουν το κόμμα, όλα αυτά, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό, ημέρα κατά την οποία, ο Κωστής Ευσταθίου, θα προχωρήσει στην απόφασή του, να καταθέσει ενώπιον του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την υποψηφιότητά του, για την προεδρία του κόμματος. Μέχρι στιγμής, υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, είναι οι, Μορφάκης Σολομωνίδης και Μάριος Χαννίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE