ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδικτυακή συνάντηση Αννίτας Δημητρίου με τη Λιθουανή ομόλογό της - Αναφορές στην ανθρωπιστική βοήθεια της Κύπρου στην Ουκρανία

Διαδικτυακή συνάντηση Αννίτας Δημητρίου με τη Λιθουανή ομόλογό της - Αναφορές στην ανθρωπιστική βοήθεια της Κύπρου στην Ουκρανία

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα διαδικτυακή συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λιθουανίας κα Viktorija Čmilytė Nielsen.

Χαιρετίζοντας την πρόσφατη επίσκεψη της Λιθουανής ομολόγου της στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Κύπρου στον λαό της Ουκρανίας. Η Κύπρος, υπογράμμισε η κα Δημητρίου, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά, όντας η ίδια θύμα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της από την Τουρκία εδώ και σαράντα οκτώ χρόνια. Η σταθερή προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διεθνούς νομιμότητας αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για την Κύπρο, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την αποστολή από την Κύπρο σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, της μεγαλύτερης, όπως επισήμανε, βοήθειας, που έχει προσφέρει ποτέ η Κυπριακή Δημοκρατία. Σημείωσε επίσης την άμεση και παράλληλη υιοθέτηση από τα Κοινοβούλια Κύπρου και Λιθουανίας ψηφισμάτων καταδίκης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Λιθουανή Πρόεδρος ανέφερε ότι η Κύπρος είναι ίσως σε μοναδική θέση να κατανοήσει το πρόβλημα, λόγω της δικής της εμπειρίας. Η κα Nielsen υπογράμμισε τη σημασία της έμπρακτης στήριξης της Ουκρανίας από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πνεύμα ενότητας και συνοχής και με έμφαση στην ανάγκη σεβασμού των αρχών του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην εξελισσόμενη πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία.

Οι κες Δημητρίου και Nielsen υπογράμμισαν, τέλος, τις πολύ καλές σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες στη βάση της κοινής τους ευρωπαϊκής ταυτότητας και εξέφρασαν τη βούλησή τους για περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Λιθουανίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top