«Βουτιά» στον αριθμό των ανέργων - Η μεγαλύτερη μείωση προέρχεται από τον τουρισμό και εστίαση

«Βουτιά» στον αριθμό των ανέργων  - Η μεγαλύτερη μείωση προέρχεται από τον τουρισμό και εστίαση

Μείωση 19.115 προσώπων ή 58% παρουσίασε σε ετήσια βάση ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο, με τη μείωση να προέρχεται από τους τομείς των της παροχής καταλύματος και εστίασης και του εμπορίου.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Μαρτίου 2022, έφτασε τα 13.818 πρόσωπα, παρουσιάζοντας μείωση 19.115 προσώπων ή 58% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021.

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο 2022 μειώθηκε στα 13.555 πρόσωπα σε σύγκριση με 13.664 τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021 η μείωση αποδίδεται κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (μείωση 4.012), του εμπορίου (μείωση 3.889), των κατασκευών (μείωση 1.346), της μεταποίησης (μείωση 1.252), των μεταφορών και αποθήκευσης (μείωση 910), καθώς και στη μείωση 1.582 προσώπων που σημειώθηκε στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο του 2022 παρουσίασαν οι δραστηριότητες παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης με 3.481 και ακολούθησε το χονδρικό και λιανικό εμπόριο και επισκευή μηχανοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών με 2.270 και οι Κατασκευές με 1.035.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE