ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπ. Παιδείας αρχίζει διαβουλεύσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων, νέων και εθελοντών

Το Υπ. Παιδείας αρχίζει διαβουλεύσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων, νέων και εθελοντών

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) αρχίζει διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με θέματα, που αφορούν την εκπαίδευση ενηλίκων, νέων και εθελοντών.

Μέσω δελτίου Τύπου, το Υπουργείο αναφέρει ότι σε συνεργασία με το Center of Social Innovation και την Price Waterhouse Cooper προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες σε Ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση, με σκοπό τη συλλογή εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων επί σχεδίων που αφορούν την επικύρωση μη τυπικής και άτυπης μάθησης στους τομείς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Νεολαίας και Εθελοντισμού, στο πλαίσιο του Έργου για τη "Θέσπιση Μηχανισμών Επικύρωσης Μη Τυπικής/Άτυπης Μάθησης στην Κύπρο". Οι υβριδικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13/04/2022, με επιλογή συμμετοχής δια ζώσης στη Λευκωσία (κεντρικό κτίριο της PwC, Δημοσθένη Σεβέρη 43, 1080) ή διαδικτυακά μέσω ZOOM.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 11/04/2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/tTKdtZ2nWe2M9k948. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι συμμετέχοντες μπορούν, αν επιθυμούν, να υποβάλουν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση των σχετικών μηχανισμών και επαγγελματικών προτύπων.

Συγκεκριμένα, οι διαβουλεύσεις θα βασιστούν σε προσχέδια για τη θέσπιση μηχανισμού επανένταξης ενηλίκων στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (εσπερινά σχολεία/σχολές) με αξιοποίηση πρότερης τους μη τυπικής ή άτυπης μάθησης (09:00 π.μ. - 11:00 π.μ.), τη διαμόρφωση επαγγελματικού προτύπου Youth Worker (11:30 π.μ. - 13:30 μ.μ.), τη θέσπιση μηχανισμού επικύρωσης προσόντων/δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν από τον εθελοντισμό και διασύνδεσή τους με απόκτηση πιστωτικών μονάδων σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (14:30 μ.μ. -16:30 μ.μ.).

Προστίθεται ότι οι συναντήσεις απευθύνονται σε σχετικούς φορείς και σε πολίτες. Δεν υπάρχει όριο για τον αριθμό θεματικής που μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι. Γλώσσα διαβουλεύσεων θα είναι τα Ελληνικά. Το Έργο συγχρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και από εθνικούς πόρους και Αναθέτουσα Αρχή είναι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12.30 στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top