ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διέταξαν έρευνα για διευθυντή δημόσιου οργανισμού

Διέταξαν έρευνα για διευθυντή δημόσιου οργανισμού

Έρευνα εναντίον διευθυντικού στελέχους για κατάχρηση εξουσίας αποφασίστηκε από συμβούλιο οργανισμό του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» πρόκειται για νομικό πρόσωπο δημόσιου δικαίου που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Σύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου ωρομίσθιου εργάτη, ο προϊστάμενός του φέρεται να τον χρησιμοποιούσε επί χρόνια για τη διεκπεραίωση προσωπικών και οικογενειακών του υποθέσεων εν ώρα εργασίας, χρησιμοποιώντας μάλιστα υπηρεσιακά οχήματα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Έτσι προέκυψε η καταγγελία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εργάτης προέβη στην καταγγελία στον εν λόγω οργανισμό όπου εργάζεται εδώ και 30 χρόνια. Όπως αναφέρεται στο υπόλοιπο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», «Ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, με εμπιστευτικό σημείωμά του προς το συμβούλιο, ημερομηνίας 18/3/2022, που εξασφάλισε ο «Π», παραθέτει σε έκταση την καταγγελία του ωρομίσθιου εργάτη με την επισήμανση ότι, θα πρέπει να τύχει διερεύνησης καθώς φέρονται να προκύπτουν και ποινικά αδικήματα. Το συμβούλιο του οργανισμού αποφάσισε την περ. Δευτέρα τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας, διορίζοντας τον γενικό διευθυντή ως ερευνώντα λειτουργό.

Παράλληλα, κάλεσε τον παραπονούμενο εργάτη να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που στο σημερινό μας δημοσίευμα δεν αποκαλύπτουμε τα ονόματα των εμπλεκομένων. Πάντως, με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε εξασφαλίσει, στον εν λόγω οργανισμό συμβαίνουν πράγματα και θαύματα. Όπως επιβεβαιώσαμε χθες, ενώπιον του συμβουλίου του οργανισμού τέθηκαν προ ημερών και καταγγελίες που αφορούν υποθέσεις για μίζες, για τις οποίες προς το παρόν τα μέλη του συμβουλίου τηρούν σιγή ισχύος για το θέμα.

Αποτέλεσε το αίτημά του για παραχώρηση ποσού έναντι μισθού που στον εν λόγω οργανισμό παραχωρείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις στο ωρομίσθιο προσωπικό όταν υπάρχει έκτακτη οικονομική ανάγκη. Ο εν λόγω ωρομίσθιος έλαβε αρνητική απάντηση από τον προϊστάμενό του, ο οποίος πρόσφατα ενέκρινε ανάλογο αίτημα άλλου ωρομίσθιου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top