Να μην διαδίδουν "ψευδείς πληροφορίες", καλεί η αστυνομία τους πολίτες στη Σαγκάη που βρίσκεται σε καραντίνα

Να μην διαδίδουν "ψευδείς πληροφορίες", καλεί η αστυνομία τους πολίτες στη Σαγκάη που βρίσκεται σε καραντίνα

Στην εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, την Σαγκάη, οι αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο ότι οποιοσδήποτε παραβιάζει τους κανόνες καραντίνας κατά της COVID-19 θα αντιμετωπίζεται αυστηρά, την ώρα που ο απολογισμός των νέων κρουσμάτων ανέβηκε στις 25.000. Επίσης τους προειδοποίησαν να μην διαδίδουν "ψευδείς πληροφορίες".

Η αστυνομία της μεγαλούπολης των 25 εκατομμυρίων κάλεσε τους κατοίκους να «καταπολεμήσουν την επιδημία με μια καρδιά ... και να εργαστούν μαζί για μια γρήγορη νίκη».

Προειδοποίησε ωστόσο ότι "όσοι παραβιάζουν τις διατάξεις αυτής της ανακοίνωσης θα αντιμετωπίζονται αυστηρά σύμφωνα με το νόμο από τα όργανα δημόσιας τάξης. Εάν συνιστάται έγκλημα, θα ερευνηθούν σύμφωνα με το νόμο".

Προειδοποίησαν επίσης τους όλο και πιο απογοητευμένους κατοίκους, εκατομμύρια από τους οποίους είναι περιορισμένοι στα σπίτια τους και αγωνίζονται να αποκτήσουν τις αναγκαίες καθημερινές προμήθειες, "να μην διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες ή να πλαστογραφούν πιστοποιητικά".

Η Σαγκάη είχε εντοπίσει 25.141 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού την Τρίτη, από 22.348 την προηγούμενη ημέρα, ενώ τα κρούσματα με συμπτώματα αυξήθηκαν επίσης σε 1.189 από 994, δήλωσαν οι αρχές της πόλης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE