ΔΙΕΘΝΗ

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά του εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά του εμπάργκο στη ρωσική ενέργεια

H πλειοψηφία των Γερμανών αντιτίθεται στο πλήρες εμπάργκο ενέργειας από τη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Allensbach, για λογαριασμό της εφημερίδας FAZ.

Προκειμένου να υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια, αλλά και λόγω του φόβου για τις αυξανόμενες τιμές, το 57% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συνέχισης των εισαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ενώ το 30% υποστηρίζει το πλήρες εμπάργκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διεξήχθη μεταξύ 25 Μαρτίου και 6 Απριλίου.

Ναι μεν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκλαμβάνουν ως απειλητική τη συμπεριφορά της Ρωσίας, ωστόσο το 71% ανησυχεί για τις αυξανόμενες τιμές και το 62% για την ενεργειακή επάρκεια.

Το 68% των ερωτηθέντων αισθάνεται ιδιαίτερα επιβαρυμένο από την αύξηση του κόστους θέρμανσης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που προσθέτει ότι το 57% των Γερμανών επίσης τάσσονται υπέρ του να παραμείνουν σε λειτουργία οι εναπομείναντες πυρηνικοί σταθμοί και μετά το τέλος του χρόνου, οπότε και προβλέπεται να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Τη διακοπή λειτουργίας τους υποστηρίζει μόνο το 25%, ποσοστό σαφώς μειωμένο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όταν είχε διαμορφωθεί στο 42%.

Τέλος, σημειώνεται ότι η υποστήριξη για την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2021, από το 65 στο 77%, ωστόσο μόνο το 26% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι εφικτή η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος εξ’ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050.

Εξάλλου ο τ/σ ARD αναφέρεται στο ταξίδι τριών βουλευτών του γερμανικού Κοινοβουλίου στην Ουκρανία και συγκεκριμένα του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Mίκαελ Ροτ (SPD), του επικεφαλής της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Άντον Χοφράιτερ (Πράσινοι), και της επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας, Μαρί Άγκνες Στρακ Ζίμερμαν (Φιλελεύθεροι), οι οποίοι μετά τη συνάντησή τους με Ουκρανούς βουλευτές στη Δυτική Ουκρανία, τάχθηκαν υπέρ της άμεσης επιβολής εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

«Η Ε.Ε. πρέπει το συντομότερο δυνατό να επιβάλει εμπάργκο πετρελαίου κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Μίκαελ Ροτ, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα, διότι αφορά την κύρια πηγή εσόδων της Ρωσίας. Μια γρήγορη απόφαση της Ε.Ε. μπορεί να συνδυαστεί με μια μεταβατική φάση όπως συνέβη με την αναστολή των εισαγωγών άνθρακα από τη Ρωσία, σημείωσε.

Οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι είναι οι πρώτοι Γερμανοί αξιωματούχοι που επισκέπτονται την Ουκρανία μετά την έναρξη του πολέμου, τάχθηκαν, επίσης, υπέρ της προμήθειας βαρέων όπλων στην Ουκρανία, με τον Ροτ να δηλώνει ότι «η Ουκρανία χρειάζεται βαρύ οπλισμό και τον χρειάζεται γρήγορα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top