Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου στην Κύπρο - Συναντήσεις με ΠτΔ και Αννίτα Δημητρίου

Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Λιβάνου στην Κύπρο - Συναντήσεις με ΠτΔ και Αννίτα Δημητρίου

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Αbdallah Βou Habib, πραγματοποιεί αύριο, Παρασκευή, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων. Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης (12:45 μ.μ.). Ακολούθως, οι κ.κ Κασουλίδης και Βou Habib θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας στην παρουσία των αντιπροσωπειών Κύπρου - Λιβάνου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, οι εξελίξεις στις χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερης Μέσης Ανατολής, η κατάσταση στην Ουκρανία υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου, καθώς και άλλα επίκαιρα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Αbdallah Βou Habib θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE