ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πάνω από 230 νοσηλευτές, φοιτητές σε διαδικτυακό συνέδριο για αντίκτυπο COVID στο επάγγελμα

Πάνω από 230 νοσηλευτές, φοιτητές  σε διαδικτυακό συνέδριο για αντίκτυπο COVID στο επάγγελμα

Πέραν των 230 νοσηλευτών και νοσηλευτριών αλλά και φοιτητών της Νοσηλευτικής από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα και την Αυστραλία συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα στο 14ο Διαδικτυακό Κοινοπολιτειακό Νοσηλευτικό Συνέδριο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, για τον αντίκτυπο της πανδημίας σε αυτόν τον κλάδο επαγγελματιών υγείας.

Το συνέδριο, με θέμα τον αντίκτυπο του κορωνοιού σε νοσοκόμες και μαίες, διοργανώθηκε στις 12 Απριλίου από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών της Μάλτας και το Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμμετοχή των συνέδρων ήταν πέραν των 230 νοσηλευτών και νοσηλευτριών και φοιτητών της Νοσηλευτικής από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα και την Αυστραλία, αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών σε δελτίο Τύπου.

Στο συνέδριο, αναφέρεται, προσφώνησαν η Εκτελεστική Γραμματέας εκ μέρους της Προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών της Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου  Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών και ο αντιπρόεδρος εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Μαιών και Νοσηλευτών Μάλτας.

«Το θέμα του Συνεδρίου σηματοδοτεί την αναγκαιότητα της διαχρονικής ανταποκρισιμότητας των Νοσηλευτών και Μαιών, τόσο στις συνεχώς διαμορφούμενες ανάγκες της υγείας, όσο και στις δυνητικές μεταρρυθμίσεις των υπηρεσιών υγείας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο,» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η επιτυχία του έργου της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής, προστίθεται, είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο που διαδραματίζουν οι Νοσηλευτές και οι Μαίες μέσα από τη συμμετοχή τους τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στην εκτελεστική δραστηριότητα ανάπτυξης, εφαρμογής και ανατροφοδότησης προγραμμάτων σε όλα τα επίπεδα παροχής φροντίδας υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top