ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πάνω από 230 νοσηλευτές, φοιτητές σε διαδικτυακό συνέδριο για αντίκτυπο COVID στο επάγγελμα

Πάνω από 230 νοσηλευτές, φοιτητές  σε διαδικτυακό συνέδριο για αντίκτυπο COVID στο επάγγελμα

Πέραν των 230 νοσηλευτών και νοσηλευτριών αλλά και φοιτητών της Νοσηλευτικής από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα και την Αυστραλία συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα στο 14ο Διαδικτυακό Κοινοπολιτειακό Νοσηλευτικό Συνέδριο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, για τον αντίκτυπο της πανδημίας σε αυτόν τον κλάδο επαγγελματιών υγείας.

Το συνέδριο, με θέμα τον αντίκτυπο του κορωνοιού σε νοσοκόμες και μαίες, διοργανώθηκε στις 12 Απριλίου από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Νοσηλευτών και Μαιών της Μάλτας και το Βασιλικό Κολέγιο Νοσηλευτικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συμμετοχή των συνέδρων ήταν πέραν των 230 νοσηλευτών και νοσηλευτριών και φοιτητών της Νοσηλευτικής από την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μάλτα και την Αυστραλία, αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών σε δελτίο Τύπου.

Στο συνέδριο, αναφέρεται, προσφώνησαν η Εκτελεστική Γραμματέας εκ μέρους της Προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών της Κοινοπολιτείας, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου  Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών και ο αντιπρόεδρος εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Μαιών και Νοσηλευτών Μάλτας.

«Το θέμα του Συνεδρίου σηματοδοτεί την αναγκαιότητα της διαχρονικής ανταποκρισιμότητας των Νοσηλευτών και Μαιών, τόσο στις συνεχώς διαμορφούμενες ανάγκες της υγείας, όσο και στις δυνητικές μεταρρυθμίσεις των υπηρεσιών υγείας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο,» αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η επιτυχία του έργου της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής, προστίθεται, είναι στενά συνυφασμένη με το ρόλο που διαδραματίζουν οι Νοσηλευτές και οι Μαίες μέσα από τη συμμετοχή τους τόσο στη λήψη αποφάσεων, όσο και στην εκτελεστική δραστηριότητα ανάπτυξης, εφαρμογής και ανατροφοδότησης προγραμμάτων σε όλα τα επίπεδα παροχής φροντίδας υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»

«Σαν την Κύπρο εν έσχει»: «Πέταξαν» τα έσοδα από τον τουρισμό – Αυτές οι αγορές ξόδεψαν τα περισσότερα – Πίνακες

Στο Νοσοκομείο 29χρονος μετά από συμπλοκή: Εντοπίστηκε σε δρόμο με τραύμα στην πλάτη - Άφαντος ο δράστης

Νέα τοποθέτηση Λετυμπιώτη - «Εντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα»

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Αποκαλύπτει τι θέλει να γίνει η κόρη της όταν μεγαλώσει – Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά στην Τριμίκλινη: Τεράστιες οι καταστροφές - «Καταθλιπτική η κατάσταση, κάηκε ολόκληρο το βουνό» - ΒίντεοΣυναντιέται με την Ολγκίν στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συναντιέται με την Ολγκίν στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες αργότερα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να έχει συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top