ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τα επόμενα βήματα χαλαρώσεων και η νέα μετάλλαξη – Τι θα συμβεί αν έρθει στην Κύπρο

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τα επόμενα βήματα χαλαρώσεων και η νέα μετάλλαξη – Τι θα συμβεί αν έρθει στην Κύπρο

Για την νέα παραλλαγή «Όμικρον ΧΕ» και για το τι θα γίνει σε περίπτωση που μας έρθει στην Κύπρο μίλησε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», το πρωί της Πέμπτης, ο Δρ. Καραγιάννης είπε πως η νέα παραλλαγή είναι συνδυασμός της Όμικρον ένα και δυο και σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες φαίνεται να είναι κατά 10% πιο μεταδοτική από την Όμικρον 2.

«Κάποιο άτομο μολύνθηκε και από τα δύο αυτά στελέχη ταυτόχρονα και ως αποτέλεσμα αυτής της μόλυνσης ήταν να ανταλλάξουν οι δύο ιοί μέρη του γενετικού τους υλικού και προέκυψε ένα κράμα το οποίο είναι η παραλλαγή ΧΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης, δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα νοσογόνο σημειώνοντας ότι πρόκειται για ανασυνδυασμό πάνω στο υπόβαθρο των άλλων παραλλαγών.

«Προειδοποιούσα ότι λόγω της μεγάλης χαλάρωσης των μέτρων στη Μεγάλη Βρετανία και της αυξημένης μετάδοσης θα μπορούσε να προκύψει κάτι νέο. Και ιδού το αποτέλεσμα.», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά νέες χαλαρώσεις, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας είπε ότι ξεκίνησαν η συζητήσεις για αποκλιμάκωση των μέτρων, τονίζοντας πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.

BEST OF TOTHEMAONLINE