ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα οι Κύπριοι - Πληρότητα ξενοδοχείων και προσφορές - Δείτε βίντεο

Πού θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα οι Κύπριοι - Πληρότητα ξενοδοχείων και προσφορές - Δείτε βίντεο

Για την πληρότητα των ξενοδοχείων ενόψει Πάσχα και τον τουρισμό ντόπιο και ξένο, μίλησε στην εκπομπή Alpha Καλή Μέρα ο Φιλόκυπρος  Ρουσουνίδης, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ.

O κ. Ρουσουνίδης ανέφερε πως υπάρχει μια κινητικότητα, κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ και κυρίως στην επαρχία της Πάφου. «Aπό κει και πέρα θεωρώ ότι σιγά σιγά θα ξεκινήσουν όλες οι μονάδες, αφού έχουν ήδη προγραμματίσει τα ανοίγματα τους στα τέλη του μηνός αυτού. Τα ¾ των ξενοδοχειακών μονάδων στην Πάφο έχουν ήδη ανοίξει κάτι το οποίο σημάνει και απαρχή της φετινής καλοκαιρινής σεζόν», επισήμανε.

Η τάση που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε κρατήσεις αλλά και τουριστική εισροή, παρ’ όλο που δεν είναι μεγάλη, δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το πώς θα κυλήσει φέτος η χρονιά, τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως ο πρώτος στόχος φέτος μετά την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία είναι να κάνουμε τη χρονιά καλύτερη από την περσινή, κάτι το οποίο θεωρείται πως είναι εφικτό, λόγω των άοκνων προσπαθειών που κάνει το υφυπουργείο αλλά και όλοι οι υπόλοιποι φορείς για να εμβολιάσουν με περισσότερους δυνητικούς τουρίστες τις πτήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

«Υπάρχει αυτή η συνδεσιμότητα η οποία είναι σπουδαία θα έλεγα υπό τις περιστάσεις με προορισμούς όπως τη Γαλλία, την Γερμανία, τη Ουγγαρία την Πολωνία, Αυστρία, Ιταλία, Σκανδιναβία με πέραν των 25 πτήσεων εβδομαδιαίως, άρα δίνει την δυνατότητα αυτό να μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα περισσότερο τουριστικό κοινό και να μετριάσουμε το αρνητικό αντίκτυπο που έχει το ουκρανικό» δήλωσε.

Σχετικά με τις κρατήσεις Κυπρίων σε ξενοδοχεία για το Πάσχα, απάντησε πως έγιναν κάποιες κρατήσεις κυρίως σε μονάδες στην ύπαιθρο και στα  ορεινά. «Θεωρώ όμως ότι από τον Μάιο και μετά όταν θα μπει σε εφαρμογή το νέο σχέδιο ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού θα είναι περισσότερη η ζήτηση και θα γίνουν πολλαπλάσιες κρατήσεις», πρόσθεσε. 

Επισήμανε, ότι φέτος όπως και πέρσι, αρκετοί ξενοδόχοι θα κάνουν προσφορές και για τον εσωτερικό τουρισμό παράλληλα με τις δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες που θα συμβληθούν με το σχέδιο του εγχώριου τουρισμού, κάτι που θα δώσει πλειάδα επιλογών στους συμπατριώτες μας, γα να μπορέσουν να κάνουν διακοπές φτηνά και με ασφάλεια στην Κύπρος μας.

Τόνισε πως θα υπάρχει τεράστια επιλογή για να μπορεί κάποιος να κάνει διακοπές και στην Κύπρο. «Έστω και κάποιες μέρες να τις περνάμε στο νησί μας, διακοπές να μην σημαίνουν μόνο αεροπλάνο και εξωτερικό», είπε καταληκτικά.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top