ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στο ΓΝ Λεμεσού , ο Κλάδος Νοσοκομειακών Εργαστηρίων

Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στο ΓΝ Λεμεσού , ο Κλάδος Νοσοκομειακών Εργαστηρίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Νοσοκομειακών Εργαστηρίων αποφάσισε να προχωρήσει σε εικοσιτετράωρη απεργία, στο Κλινικό Εργαστήριο του ΓΝ Λεμεσού την Δευτέρα 18/04/2022, για το χρόνιο θέμα της μη στελέχωσης του Κλινικού Εργαστηρίου με βοηθητικό προσωπικό κατά τα απογεύματα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Επιπλέον, το βοηθητικό προσωπικό που υπηρετούσε στις ώρες κανονικού ωραρίου και έχει αφυπηρετήσει δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση έχει λάβει την έγκριση της Κεντρικής Γραμματείας της Οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι το θέμα της στελέχωσης με βοηθητικό προσωπικό συζητείται με τη Διεύθυνση ΟΚΥπΥ Λεμεσού τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς να υπάρχει καμιά προσπάθεια επίλυσης του.

Όπως αναφέρεται, στο Κλινικό Εργαστήριο του ΓΝ Λεμεσού κατά τις ώρες μη κανονικού ωραρίου ένας και μόνο εργαστηριακός επιστήμονας υπηρετεί και έχει την ευθύνη για 2 τμήματα του εργαστηρίου.

«Πέραν από το επιστημονικό του έργο, που είναι η διεκπεραίωση εργαστηριακών εξετάσεων, η αξιολόγηση τους και η απελευθέρωση τους στον κλινικό χώρο είναι αναγκασμένος να εκτελεί βοηθητικά καθήκοντα και καθήκοντα μηχανογράφησης των εξετάσεων», προστίθεται.

Ο φόρτος εργασίας, σημειώνεται, έχει αυξηθεί δραματικά σε σημείο που υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε στα επιστημονικά μας καθήκοντα και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην απελευθέρωση των αποτελεσμάτων στις Κλινικές του Νοσοκομείου και κατά συνέπεια στις έγκαιρες διαγνώσεις των ασθενών και στην γρήγορη αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ.

Επισημαίνεται ότι την ημέρα της απεργίας στην Τράπεζα Αίματος στο Κλινικό Εργαστήριο θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Ο Κλάδος εκφράζει τις απολογίες του στους ασθενείς, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και ζητεί την κατανόηση και τη στήριξη τους, έτσι ώστε τα Κλινικά Εργαστήρια των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων να συνεχίσουν να προσφέρουν τις ποιοτικές τους υπηρεσίες στη Δημόσια Υγεία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top