ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για αποκλεισμό από την Ad Hoc Επιτροπή για φυσιοθεραπείες σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση

Καταγγελία για αποκλεισμό από την Ad Hoc Επιτροπή για φυσιοθεραπείες σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση

Η Οργάνωση «Αγκαλιά Ελπίδας», με ανακοίνωση της, διαμαρτύρεται ότι έχει αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην Αd Ηoc Επιτροπή, η οποία συστάθηκε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), για να συζητήσει το θέμα της μείωσης  / αποκοπής  φυσιοθεραπειών από τα παιδιά 12 χρόνων και άνω και τους ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Καλεί τον Υπουργό Υγείας, να παρέμβει για να ανασταλεί η απόφαση του ΟΑΥ και να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να εξευρεθούν οι ορθές λύσεις προς όφελος της υγείας των ασθενών με εγκεφαλική παράλυση.

Σημειώνει ότι η συζήτηση γίνεται εκ των υστέρων για μια απόφαση που λήφθηκε με διαδικασίες εκτός νόμου και χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, δημιουργώντας ανισότητες και πλημμελή παροχή υπηρεσιών υγείας.

Δυστυχώς, αναφέρει η Οργάνωση, ο ΟΑΥ συνεχίζει να αγνοεί και να παραβλέπει τις προτροπές του Υπουργού Υγείας, ο οποίος τον κάλεσε να αναστείλει την απόφαση για μείωση / αποκοπή των φυσιοθεραπειών παιδιών 12χρονών και άνω και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση και όπως γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να ληφθούν οι ορθές αποφάσεις προς όφελος των ασθενών .

«Οι μόνοι δυσμενώς επηρεαζόμενοι ασθενείς από την απόφαση, είναι τα παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση και σήμερα δεν θα έχουν εκπροσώπηση στη συνάντηση της Αd Ηoc Επιτροπής», προστίθεται.  

Αναφέρει περαιτέρω ότι ο ΟΑΥ και η Ομοσπονδία Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) "δεν δέχτηκαν την παρουσία καταξιωμένων επιστημόνων που η «Αγκαλιά Ελπίδας» έχει εισηγηθεί και οι οποίοι είναι εις βάθος γνώστες του αντικειμένου τόσο κλινικά όσο και ακαδημαϊκά, και μπορούν να συμβάλουν για να διαφανούν οι πραγματικές ανάγκες των παιδιών και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση". 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top