ΑΚΕΛ καλεί Προδρόμου: «Να σταματήσουν οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών»

ΑΚΕΛ καλεί Προδρόμου: «Να σταματήσουν οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών»

Ενώ υπάρχει ήδη ανοιχτό το μέτωπο των εξετάσεων τετράμηνων, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό καρκίνωμα για την κυπριακή εκπαίδευση αλλά και ένα βασανιστήριο για χιλιάδες μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται με νέες αυθαίρετες, πρόχειρες και χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση προτάσεις, να πειραματιστεί και πάλι σε βάρος των παιδιών με νέες αλλαγές, δήλωσε ο Επικεφαλής Τομέα Παιδείας Κ.Ε. ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Μάλιστα, πρόσθεσε, χωρίς να προηγηθεί οποιοσδήποτε διάλογος με τους εκπαιδευτικούς εταίρους, την ΟΕΛΜΕΚ, τους μαθητές και τους γονείς αλλά και χωρίς καμία διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Τα τελευταία χρόνια το θεσμοθετημένο συμβούλιο παιδείας το οποίο είναι υπεύθυνο για το διάλογο μεταξύ των εκπαιδευτικών εταίρων και των πολιτικών δυνάμεων δεν λειτουργεί.

Αυτή η συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί και πάλι σημαντικές αντιδράσεις στους εκπαιδευτικούς, ναρκοθετεί το πεδίο για το επόμενο χρονικό διάστημα και πολύ φοβούμαστε ότι αντί να δίνονται λύσεις στα πολύ σοβαρά υπαρκτά ζητήματα όπως το φιάσκο με τις εξετάσεις τετράμηνων θα δημιουργηθούν πολλά αλλά φιάσκο.

Καλούμε για ακόμα μία φορά τον Υπουργό Παιδείας να αντιληφθεί ότι ασχολείται με ένα πολύ σοβαρό χαρτοφυλάκιο και να κάνει διάλογο, να ζητήσει επιστημονική στήριξη και να σταματήσουν επιτέλους οι πειραματισμοί σε βάρος των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Καθοριστική τομή για ένα δίκαιο και σύγχρονο φορολογικό σύστημα

ΠτΔ: Καθοριστική τομή για ένα δίκαιο και σύγχρονο φορολογικό σύστημα

Μετά την ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανακοινωθέν του, κάνει λόγο για μια ιστορική μεταρρύθμιση που εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανταγωνιστικότητας.