ΔΙΕΘΝΗ

Τη σταθερή στήριξη του Λιβάνου προς την Κύπρο, επανεβεβαίωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας στην Πρόεδρο της Βουλής

Τη σταθερή στήριξη του Λιβάνου προς την Κύπρο, επανεβεβαίωσε ο ΥΠΕΞ της χώρας στην Πρόεδρο της Βουλής

Τη σταθερή στήριξη του Λιβάνου προς την Κύπρο, στη βάση αρχών, επαναβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Abdallah Bou Habib, σημειώνοντας τη σημασία του διαλόγου στην επίλυση διαφορών.

Παράλληλα, μιλώντας κατά τη δίαρκεια συνάντησής του το απόγευμα με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ο κ. Bou Ηabib ανέφερε ότι η Κύπρος αποτελεί για τους Λιβανέζους το δεύτερο σπίτι τους και γέφυρα προς τη Δύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι μακρόχρονες, στενές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τις οποίες, όπως επισημάνθηκε, συνδέουν παράλληλες οδυνηρές εμπειρίες και η προσήλωσή τους σε κοινές αρχές και αξίες.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τις θέσεις αρχών του Λιβάνου όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης η κα Δημητρίου για την ετοιμότητα του Λιβάνου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού στην Κύπρο, διαβεβαιώνοντας για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη στήριξη της Κύπρου στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο Λίβανος.

Αναφερόμενη στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το ισχυρότερο όπλο, ιδιαίτερα για τις μικρές χώρες, ήταν και παραμένει η προσήλωσή τους στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στη διεθνή νομιμότητα.

Η Κύπρος, τόνισε η κ. Δημητρίου, κατανοεί και συναισθάνεται πλήρως τι σημαίνει εισβολή και προσφυγιά, έχει προσφέρει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και έχει αγκαλιάσει μεγάλο αριθμό Ουκρανών προσφύγων που έχουν καταφύγει μέχρι στιγμής στη χώρα μας, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή στήριξη.

Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε, συναφώς, ότι το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τρέχουσες προκλήσεις και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, πάντοτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δυστυχώς, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, η Τουρκία, εργαλειοποιώντας την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για ένα καλύτερο μέλλον, διοχετεύει παράτυπους μετανάστες μέσω των κατεχομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό αιτητών ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, από την πλευρά του, εξέφρασε ευχαριστίες για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία στον Λίβανο, φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό Λιβανέζων πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε για την κατάσταση στον Λίβανο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα θα ξεπεράσει τις παρούσες δυσκολίες και θα εισέλθει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευκαιριών.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπογραμμίστηκαν οι σημαντικές προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και σε διάφορα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, μετά τις εκλογές στη χώρα, τον επόμενο μήνα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top