ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα γεννήσεων με εικονικούς γάμους – Εκμεταλλεύονται άτομα με νοητική στέρηση

Κύκλωμα γεννήσεων με εικονικούς γάμους – Εκμεταλλεύονται άτομα με νοητική στέρηση

Στην επιφάνεια ξανά το θέμα των εικονικών γάμων στην Κύπρο μετά από κυκλώματα που έγιναν αντιληπτά, τα οποία εκμεταλλεύονταν ευάλωτα άτομα.

Για το θέμα μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Ελένη Μιχαήλ του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων αρχείου Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα η κ. Μιχαήλ ανέφερε, «Διαπιστώθηκε ότι αιτήτριες ασύλου αφρικανικής καταγωγής ενώ ανέμεναν την εξέταση των αιτήσεων τους έμεναν έγκυες και με τη βοήθεια συνεργών εντόπιζαν Κύπριους ή Αφρικανούς με ευρωπαϊκές υπηκοότητες οι οποίοι έναντι αμοιβής αναγνώριζαν τα τέκνα ως βιολογικοί πατέρες. Ακολούθως οι μητέρες πήγαιναν στην επαρχιακή διοίκηση ζητούσαν την έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως και με αυτού μετέβαιναν στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης για να τους εκδοθεί άδεια παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας».

Επισήμανε ότι πίσω από αυτό πολύ πιθανόν κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο ξέρει πολύ καλά τι κάνει και γνωρίζει και τη νομοθεσία. Υπήρχαν και περιπτώσεις όπου θύμα ήταν ευάλωτα άτομα και χρήστες ναρκωτικών, εξήγησε.

«Σε 8 υποθέσεις μέχρι σήμερα εξασφαλίσαμε μαρτυρία, η μια υπόθεση παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και αναμένεται εκδίκαση της υπόθεσης.Τρεις υποθέσεις εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθούν στο δικαστήριο και για τις υπόλοιπες 4 έχουν σταλεί στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα για οδηγίες» συμπλήρωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top