ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίλησε για όλους ο Στεφάνου - Ποιον τελικά θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ; Δείτε βίντεο

Μίλησε για όλους ο Στεφάνου - Ποιον τελικά θα υποστηρίξει το ΑΚΕΛ;  Δείτε βίντεο

Mια καλή βάση στις συζητήσεις που ναυάγησαν με το ΔΗΚΟ θα μπορούσε να αποτελέσει το όνομα του Μάρκου Κυπριανού, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, τονίζοντας πως δυστυχώς τα δυο κόμματα δεν κατάφεραν να τον πείσουν, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση. 

«Η αλήθεια πάνω στη συζήτηση, τέθηκε το όνομα του Μάρκου Κυπριανού, όχι από εμάς, διότι εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλαμε να μπαίνουμε στα ταράφια κανενού κόμματος άρα το κάθε κόμμα θα μπορούσε να θέσει ονόματα κάτω, όταν τέθηκε είπαμε ναι εμείς είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε και είναι αλήθεια ότι κάναμε προσπάθειες και από το ΔΗΚΟ και από εμάς για να πειστεί, αλλά δυστυχώς δεν πείστηκε», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά το όνομα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ο κ. Στεφάνου είπε: «είμαστε στη φάση της διαδικασίας και όταν αποφασίσουμε θα πούμε και το σκεπτικό της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκλογές δεν κάνουν μόνο οι δημοσκοπήσεις, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να μετρήσεις όπως είναι και το θέμα και της όποιας προοπτικής και άλλων δεδομένων που εμείς δεν θέλουμε και θεωρούμε μη παραγωγικό να το κάνουμε δημόσια», συμπλήρωσε.

Για το όνομα του Γιώργου Παμπορίδη, ήταν ξεκάθαρος πως το ΑΚΕΛ δεν έθεσε αυτό το θέμα, ενώ σημείωσε πως οι συζητήσεις με άλλα ονόματα συνεχίζονται.

«Ακόμα δεν έχει καθορισθεί η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής διότι πρέπει να καταλήξουμε στο επίπεδο του πολιτικού γραφείου και δεν μπορούμε να καταλήξουμε διότι ακόμα απομένουν οι συναντήσεις με τα άλλα κόμματα που έχουμε συναντήσει μια και δυο φορές για να δούμε με ένα τρόπο ταχύτατο βέβαια, τι λένε, αν έχουν την πρόθεση και την προσέγγιση να συζητήσουν επί ονομάτων πέραν των θέσεων αν όχι μπαίνει και θέμα χρόνου», δήλωσε.

Στο άκουσμα του ονόματος του Στέλιου Πλατύ, ο κ. Στεφάνου ξεκαθάρισε πως το ΑΚΕΛ έχει συγκεκριμένη προσέγγιση στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα λέγοντας πως οικονομολόγοι υπάρχουν πολλοί αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει σύγκλιση με τις θέσεις του ΑΚΕΛ. Σήμερα, όπως είπε, η θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι χρειάζεται μια ισχυρή οικονομία, χρειάζεται αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου κατά τρόπο που να παράγεται πλούτος και να κατανέμεται όσο το δυνατό πιο δίκαια.

Παράλληλα με τα πιο πάνω, είπε πως μέσα στις επόμενες μέρες το ΑΚΕΛ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν προοπτικές εξεύρεσης κοινού υποψηφίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Κίνημα Οικολόγων.

Σχετικά με την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου και την επικείμενη υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για επιλογές που δεν πρόκειται να φέρουν την αλλαγή.

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top