Ανταλλαγή με φιλορώσο Ουκρανό πολιτικό εμφανίστηκαν να ζητούν οι δύο Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων

Ανταλλαγή με φιλορώσο Ουκρανό πολιτικό εμφανίστηκαν να ζητούν οι δύο Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων

Την απελευθέρωσή τους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Κίεβο ενός φιλορώσου Ουκρανού πολιτικού ζήτησαν με εμφάνιση στην κρατική ρωσική τηλεόραση το μεσημέρι οι δύο Βρετανοί που έχουν αιχμαλωτιστεί από τους Ρώσους πολεμώντας στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

Οι οικογένειες των δύο Βρετανών έχουν τονίσει ότι δεν πρόκειται για εθελοντές ή μισθοφόρους, αλλά για μέλη του τακτικού ουκρανικού στρατού και επομένως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμάλωτους πολέμου.

Οι Έιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ παρουσιάστηκαν ξεχωριστά στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 δεχόμενοι ερωτήσεις από κάποιον άνδρα του οποίου η ταυτότητα δεν προσδιορίστηκε.

Αμφότεροι ζήτησαν από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να συμβάλει στην απελευθέρωσή τους εξασφαλίζοντας ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Βίκτορ Μεντβέντσουκ, στενού φίλου του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις ουκρανικές αρχές με κατηγορίες περί προδοσίας.

Ο 67χρονος κ. Μεντβέντσουκ εμφανίστηκε δε σε βίντεο της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών ασφαλείας SBU να ζητά την ανταλλαγή του με υπερασπιστές και κατοίκους της Μαριούπολης.

Πηγή 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και μοιραία λάθη» - Βολές Αννίτας κατά Οδυσσέα και Δρουσιώτη

«Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί και μοιραία λάθη» - Βολές Αννίτας κατά Οδυσσέα και Δρουσιώτη

Την ανάγκη διασφάλισης της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας ως βασικής προϋπόθεσης για την πρόοδο της χώρας ανέδειξε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, κατά την παρουσίαση, τη Δευτέρα, των κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και στόχων του κόμματος για τα επόμενα χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE