ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόσυρση καλλυντικού προϊόντος από την ΕΕ αγορά - Δείτε φωτογραφία - ΠΙΝΑΚΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόσυρση καλλυντικού προϊόντος από την ΕΕ αγορά - Δείτε φωτογραφία - ΠΙΝΑΚΑΣ

Το Δίκτυο Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), στην τελευταία γνωστοποίησή του, ενημερώνει τα Κράτη Μέλη, ότι στην Ευρώπη έχουν εντοπισθεί και αποσυρθεί το πιο κάτω καλλυντικό προϊόν:

Χώρα που γνωστοποιεί την απόσυρση

Ονομασία προϊόντος που αποσύρεται

Χώρα προέλευσης

Λόγος απόσυρσης

Ρουμανία

 

Καλλυντικό προϊόν με την εμπορική επωνυμία:

« DUDUSTRONG / False nails »         

Τύπος/ΑρΜοντέλου12 or 24 pieces S647

Barcode: 6958864456478

Περιγραφή: Όπως φαίνεται πιο κάτω:

Κίνα

 

 

Τo προϊόν έχει αποσυρθεί λόγω του ότι η γόμα που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία περιέχει την απαγορευμένη ουσία dibutyl phthalate (DBP).

Η ουσία αυτή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αναπαραγωγικό σύστημα ή σε έμβρυο.

Το προϊόν δεν είναι σύμφωνo με τις πρόνοιες του  Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Καλλυντικά (EC)  1223/2009.

 Για το πιο πάνω προϊόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής του. Για τον λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προϊόντος στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν το έχει στην κατοχή του, να διακόψει τη χρήση του ή σε περίπτωση που το εντοπίσει, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22608606 και 22608678.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Πάει Καναδά για προσέλκυση επενδύσεων ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Αναλυτικά το πρόγραμμα επαφών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου και ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Τορόντο του Καναδά.

BEST OF TOTHEMAONLINE