ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωσε ο διάλογος με Πούτιν μετά τις σφαγές αμάχων στη Μπούτσα» είπε ο Μακρόν

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωσε ο διάλογος με Πούτιν μετά τις σφαγές αμάχων στη Μπούτσα» είπε ο Μακρόν

Συζήτηση με τον Μπάιντεν και τους Ευρωπαίους ηγέτες για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αναμένεται να έχει την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος

Ο Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι ο διάλογος που είχε αναπτύξει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «παγώσει» μετά τις μαζικές δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία.

«Μετά τις σφαγές που ανακαλύψαμε στην Μπούτσα και σε άλλες πόλεις, ο πόλεμος πήρε διαφορετική τροπή, οπότε δεν του μίλησα ξανά απευθείας από τότε, αλλά δεν αποκλείω να το κάνω στο μέλλον», είπε ο Μακρόν σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι France 5.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε, ακόμα, πως άλλος ένας λόγος για το γεγονός πως δεν έχει, πλέον, την επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν, είναι η προεκλογική καμπάνια στην οποία έχει επικεντρωθεί, ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι δυο ηγέτες μπορούν να ξεκινήσουν νέες συνομιλίες. «Ο πρώτος λόγος είναι πως πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για την επόμενη μέρα και ο δεύτερος είναι η ειρήνη» είπε, σχολιάζοντας και τη δήλωση του Ντράγκι πως «είναι ανώφελο, πλέον, να συζητάμε με τον Πούτιν».

Ο Μακρόν είπε ακόμα πως σκοπεύει να συζητήσει «το θέμα πρόσθετων κυρώσεων με τον Μπάιντεν και τους Ευρωπαίους ηγέτες αύριο το απόγευμα. Θα συνεχίσουμε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top