Ύστερα από επτά μήνες ηρεμίας: Εκτοξευση ρουκέτας από τη Γάζα κατά του Ισραήλ

Ύστερα από επτά μήνες ηρεμίας: Εκτοξευση ρουκέτας από τη Γάζα κατά του Ισραήλ

Ύστερα από επτά μήνες ηρεμίας, απόψε στις 20:31 σημειώθηκε εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή επικράτεια.

Σειρήνες ήχησαν στους Ισραηλινούς οικισμούς Άην α’Σλοσά και Κισουφίμ. Δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές. Η ρουκέτα εξουδετερώθηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδερενιος Θολος».

Παρότι καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση, ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχει η Ισλαμική Τζιχαντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Γάζα, οι οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ έχουν ήδη εκκενώσει διοικητικές τους εγκαταστάσεις ενόψει μιας πιθανής ισραηλινής απάντησης. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι ενισχύει τον αντιπυραυλικό του μηχανισμό στις περιοχές του Νοτίου Ισραήλ

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE