ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλικές εκλογές - Δείτε live: Το καθοριστικό ντιμπέιτ Μακρόν - Λεπέν

Γαλλικές εκλογές - Δείτε live: Το καθοριστικό ντιμπέιτ Μακρόν - Λεπέν

Στο πρώτο και τελευταίο debate πριν τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν παίζουν τα ρέστα τους προκειμένου να κερδίσουν την κρίσιμη ψήφο των αναποφάσιστων. Για τους δύο μονομάχους η αποψινή τηλεμαχία είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους με σκοπό να δείξουν ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Ελιζέ.

Δείτε live εικόνα


Πώς διεξάγεται το ντιμπέιτ

Ζητήματα, όπως το θέμα που θα συζητηθεί πρώτο, ποιος θα λάβει πρώτος τον λόγο και που θα κάθονται οι δυο υποψήφιοι, επιλύθηκαν με κλήρωση ενώπιον δικαστικού επιμελητή, ενώ τη ζήτηση, που θα ξεκινήσει στις 10 ώρα Ελλάδας, θα συντονίσουν δυο δημοσιογράφοι, ένας από ιδιωτικό και ένας από δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό. Εξαιρετικά προσεκτική ήταν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου οι εκπρόσωποι της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν.

Και αυτό διότι στην τηλεοπτική συζήτηση που έγινε μεταξύ των δύο πριν από πέντε χρόνια η Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι έχασε τουλάχιστον 3%. Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί θα αφορά την αγοραστική δύναμη και τη διαφαινόμενη εξασθένησή της.

Πρώτη έλαβε τον λόγο η Λεπέν. Θα ακολουθήσουν τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, η προσφυγική κρίση, τα θέματα του περιβάλλοντος κ.α. Από τεχνική άποψη στο στούντιο Lendit 5 όπου λαμβάνει χώρα η συζήτηση, υπάρχουν 16 κάμερες, ενώ πίσω από τους δυο υποψήφιους υπάρχει μια γιγάντια οθόνη υψηλής ανάλυσης ύψους 3,7 μέτρων η οποία χρησιμεύει ως φόντο.

Η μεταξύ τους απόσταση είναι 2,5 μέτρα, ενώ οι δυο δημοσιογράφοι βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από τους δυο υποψήφιους. Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι οι κάμερες θα δείχνουν τον υποψήφιο που δεν έχει τον λόγο μόνο όταν κοιτάζει αυτόν που έχει τον λόγο και όχι όταν για παράδειγμα ψάχνει τις σημειώσεις του ή πίνει νερό.

«Κάθε λεπτομέρεια μετράει, είναι μια αποφασιστική στιγμή για τους υποψηφίους, ακόμα κι αν καμία συζήτηση δεν έχει αντιστρέψει ποτέ την τάση των εκλογών», εξηγεί στην εφημερίδα Le Monde ο διευθυντής του TF1.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top