ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Το κακό σενάριο πίσω από την κατάσταση στην Κίνα «Υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο αρχικός ιός» - Δείτε βίντεο

 ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Το κακό σενάριο πίσω από την κατάσταση στην Κίνα «Υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο αρχικός ιός» - Δείτε βίντεο

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, την κατάσταση που αναμένουμε να διαμορφωθεί μετά το Πάσχα αλλά και για την κατάσταση που κρύβεται πίσω από το σκληρό lockdown στην Σαγκάη, μίλησε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», το πρωί της Τρίτης, Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της προηγούμενος εβδομάδας σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, ήταν αρκετά καλά: «αν δει κανείς τον συνολικό αριθμό είναι περίπου 850 κρούσματα την ημέρα, που είναι ο χαμηλότερος αριθμός», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπου διακινήθηκα εγώ υπήρξε κοσμοσυρροή στις εκκλησίες, κόσμος ερχότανε με τις μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, υπήρχαν όμως και άτομα χωρίς μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, επομένως είναι θέμα προσωπικής ευθύνης όπως λέμε», συμπλήρωσε.

Ίσως το δούμε νωρίτερα από δυο εβδομάδες τα αποτελέσματα για το Πάσχα καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για στέλεχος που μεταδίδεται πολύ εύκολα.
Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στην Σαγκάη, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε ότι: «η Κίνα έχει αποφασίσει στην πολιτική τον μηδενικών κρουσμάτων και είναι ο μόνος τρόπος για να το επιβάλει».

Παράλληλα τόνισε πως «δεν υπάρχει φυσική ανοσία στην κοινότητα, τα εμβόλια τους που είναι βασισμένα στην τεχνολογία του αδρανοποιημένου ιού, δεν είναι αποτελεσματικά και αυτό αποδείχθηκε σε άλλες χώρες οι οποίες αναγκάστηκαν μετά να κάνουν τρίτες δόσεις».
Το χειρότερο όπως είπε, είναι ότι ο ηλικιωμένος πληθυσμός τους είναι εμβολιασμένος κατά 50%, άρα είναι σαν να έχουν μια ανοσία της αγέλης γύρω στο 25-30%.

Τέλος απάντησε σε όλα τα σενάρια που θέλουν να συμβαίνει κάτι άλλο στην χώρα και να το κρύβουν σημειώνοντας ότι «η γενική αντίληψη είναι ότι πρόκειται για την όμικρον παραλλαγή. Φυσικά υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο αρχικός ιός. Αυτό δεν το έχει πει κανείς μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν τεκμήρια καθώς επίσης δεν μας έχουν πει σχετικά με την πορεία της νόσου.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top