ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Στήριξη σε ασθενείς και παροχείς υπηρεσιών υγείας

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Στήριξη σε ασθενείς και παροχείς υπηρεσιών υγείας

Στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς που προσφέρουν για την υγεία, απαιτώντας ταυτόχρονα από το κράτος να μπορεί να προσφέρει, μέσα από το ΓεΣΥ, καθολική και ποιοτική στήριξη, θεραπεία και κάλυψη στους πολίτες της χώρας μας, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και αντιπροσωπεία του κόμματος του επισκέφθηκαν το πρωί το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, όπου ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρονται, στο πλαίσιο και της συμμετοχής στο ΓεΣΥ, αλλά και τα πλάνα ανάπτυξης και μετονομασίας του σε German Medical Institute.

Σε δηλώσεις του, ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «ως ΑΚΕΛ, μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ και είναι στις πρώτες μας προτεραιότητες, τα θέματα που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία και γι αυτό ερχόμαστε εδώ για να ενημερωνόμαστε, για να εκφράσουμε την αναγνώριση μας στο έργο που παράγεται».

Στο ΓΟΚ, συνέχισε, «παράγεται ένα έργο ψηλής ποιότητας, με την καινοτομία και την έρευνα να είναι στην πρώτη γραμμή, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, αλλά και για την ίδια την υγεία».

Επιπρόσθετα, ανέφερε, το ΑΚΕΛ επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την στρατηγική για αντιμετώπιση του, τονίζοντας την ανάγκη όπως υπάρξει στην Κύπρο μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του καρκίνου, που να καλύπτει τόσο την πρόληψη, όσο και την έγκαιρη διάγνωση, την ποιοτική θεραπεία και την επανένταξη των καρκινοπαθών.

«Στο πρότυπο που το ΓΟΚ τα προσφέρει αυτά - και αυτό θέλουμε -  να είναι ένα χαρακτηριστικό της σύγχρονης ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον καρκίνο που πρέπει να υπάρχει στον τόπο μας», είπε και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ στέκεται δίπλα σε αυτούς που προσφέρουν για την υγεία, «απαιτώντας ταυτόχρονα, το κράτος να μπορεί να προσφέρει, μέσα από το ΓεΣΥ, καθολική και ποιοτική στήριξη, θεραπεία και κάλυψη στους πολίτες της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο επιστημονικός διευθυντής του ΓΟΚ, καθηγητής Νικόλας Ζαμπόγλου, ευχαρίστησε τον κ.Στεφάνου για το ενδιαφέρον του κόμματος του και εξέφρασε την ελπίδα «για στήριξη και επίλυση ορισμένων προβλημάτων που θίξαμε».

Σε σχέση με την επέκταση του Κέντρου, ο καθηγητής Ζαμπόγλου είπε πως «σύντομα θα προσφέρουμε υπηρεσίες αιμοδιάλυσης, μεταμόσχευσης μυελού των οστών και δημιουργούμε και τα χειρουργεία μας, τις Πρώτες Βοήθειες».

Είμαστε σε μια εξέλιξη που θα φανεί μέχρι το τέλος του χρόνου και το German Oncology Center μετατρέπεται σε German Medical Institute, κατέληξε στη δήλωση του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top