Ό,τι θέλουν κάνουν με το χαλλούμι στο εξωτερικό - Πάνω από 50 παραβάσεις του ΠΟΠ από κυπριακές εταιρείες

Ό,τι θέλουν κάνουν με το χαλλούμι στο εξωτερικό - Πάνω από 50 παραβάσεις του ΠΟΠ από κυπριακές εταιρείες

Κυπριακές εταιρείες φαίνεται πως έστελναν χαλλούμι στο εξωτερικό που δεν πληροί τις προδιαγραφές του ΠΟΠ. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό σε υπεραγορές σε Βρετανία και Γερμανία και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με βαριά πρόστιμα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», συνολικά 51 πιθανές παραβάσεις του προτύπου ΠΟΠ για το χαλλούμι στο εξωτερικό από οκτώ κυπριακά τυροκομεία-γαλακτοκομεία αποκάλυψε ο έλεγχος των εμπορικών συμβούλων του Υπουργείου Εμπορείου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία, καθώς και σε διεθνή έκθεση τροφίμων.

Ουσιαστικά ενώ έφεραν την ονομασία «HALLOUMI», σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν είχαν τις κατάλληλες προσμίξεις γάλακτος που αναφέρονται στο πρότυπο ΠΟΠ για το χαλλούμι.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μέσω απαντητικής επιστολής του Υπουργείου Εμπορίου προς τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας Γιαννάκη Γαβριήλ με ημερομηνία 29/4/2022. όπως αναφέρεται στην επιστολή οι έλεγχοι διεξήχθησαν το 2021.

Οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην αρμόδια τριμελή επιτροπή που δύναται να επιβάλει πρόστιμο μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ για κάθε παράβαση. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου, και οι διευθυντές Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών και Βιομηχανικής Ανάπτυξης. Η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμο μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ ανά παράβαση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE