ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο» σε Μαυρογιάννη ή Αχιλλέα στο ΑΚΕΛ- Κλειδώνουν όνομα αλλά δεν θα το πουν

«Πράσινο» σε Μαυρογιάννη ή Αχιλλέα στο ΑΚΕΛ- Κλειδώνουν όνομα αλλά δεν θα το πουν

Απάντηση στο ερώτημα Ανδρέας Μαυρογιάννης ή Αχιλλέας Δημητριάδης θα επιχειρήσει να δώσει το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ, το οποίο θα συνεχίσει (και πιθανότατα θα ολοκληρώσει) σήμερα Πέμπτη 5/5, τη συζήτηση που άρχισε χθες για τα επόμενα βήματα ενόψει προεδρικών εκλογών.

Η συζήτηση της Τετάρτης αναλώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην ενημέρωση των μελών του Πολιτικού Γραφείου από την Κεντρική Γραμματεία για τις χωριστές συναντήσεις που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τους Μαυρογιάννη και Δημητριάδη. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που έλαβε και από τους δύο, στο Κυπριακό, την οικονομία και τα υπόλοιπα ζητήματα που το ΑΚΕΛ ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές του.

Το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης επικεντρώνεται στην πρόταση που θα διαμορφώσει το Πολιτικό Γραφείο προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία από τη Δευτέρα θα παραπέμψει το θέμα προς συζήτηση στα κομματικά μέλη. Το Πολιτικό Γραφείο θα αποφασίσει σήμερα εάν θα προτείνει έναν από τους δύο ή και τους δύο προς την Κεντρική Επιτροπή, ή εάν θα αφήσει στην Κεντρική να αποφασίσει η ίδια κατά πόσον θα εισηγηθεί προς τα μέλη έναν εκ των Μαυρογιάννη ή Δημητριάδη. Το ενδεχόμενο η Κεντρική να παραπέμψει και τα δύο ονόματα στα μέλη θα πρέπει να θεωρείται απομακρυσμένο, γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται από την κομματική παράδοση η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που το δίλημμα Μαυρογιάννης ή Δημητριάδης μεταφερθεί στα μέλη, υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψει οριακό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει φαινόμενα εσωστρέφειας ή και αντιπαράθεσης. Eπιπλέον, ο η ηγεσία του κόμματος δεν θέλει να τροφοδοτήσει μια αντιπαραγωγική συζήτηση στη δημόσια σφαίρα και θα καταβληθεί προσπάθεια να μην διαρρεύσουν οι αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου προκειμένου να διαφυλαχθεί η διαδικασία και να αφεθούν απερίσπαστα τα μέλη των καθοδηγητικών σωμάτων στο να αποφασίσουν χωρίς πίεση.

Ο διάλογος ανάμεσα στα μέλη του κόμματος θα αρχίσει από την άλλη βδομάδα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εικοσαήμερο ώστε η ετυμηγορία της βάσης να μεταφερθεί στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα ετοιμάσει την τελική εισήγηση προς την έκτακτη συνδιάσκεψη, που θα συγκληθεί την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, για την τελεσίδικη απόφαση του υποψήφιου του ΑΚΕΛ.

Όπως πληροφορείται το Τhemaonline, από τη συζήτηση κατά την πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου δεν προέκυψε κάποια εντύπωση που να διαμορφώνει κλίμα υπέρ ενός από τους δύο δυνητικούς υποψήφιους, γεγονός που επιβεβαιώνεται από στελέχη του ΑΚΕΛ, τα οποία υποστηρίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top